2021. March 3., Kornélia

Mindenki ügye

Visszatér az idősek vásárlási idősávja, hétköznap 9 és 11 között csak ők lehetnek a boltokban

EÜ/MTI 2020.11.23. 12:34

Hétvégén pedig 8 és 10 óra között lesz csak a nyugdíjasoké a terep.

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban jelentette be a járvánnyal kapcsolatos legújabb intézkedést: egy kormányrendelet értelmében hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között csak az idősek (65 év felettiek) vásárolhatnak, hétvégén pedig 8 és 10 óra között érvényes ugyanez.

 

A kormányfő hozzátette: az idősek bármikor vásárolhatnak, a meghatározott idősávokban azonban más nem tartózkodhat a boltokban.

 

 

Az MTI beszámolója szerint az idősáv ismételt bevezetését az Idősek Tanácsának tagjai javasolták. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy a generációk közötti feszültség csökkentése érdekében ajánlottak háromórásnál rövidebb idősávot az időseknek. Ezen javaslatokat megküldték a miniszterelnöknek, ezután született meg a döntés.

 

Ábrahám Katalin, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület XI. kerületi szervezetének elnöke azt hangsúlyozta: a vásárlási idősáv bevezetésére azért van szükség, mert az idősek egy része megnyugtatónak találja, ha külön idősávban, biztonságosan tud vásárolni. Emellett azonban az is fontos, hogy az érintettek ezen az idősávon kívül is elmehessenek vásárolni, mivel sokan nyugdíjasként is dolgoznak – magyarázta.

 

Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának egyik tagja azt is felvetette, hogy az üzletek a nyitvatartási idő mellett tüntessék fel azt is, mikor a legkisebb a forgalmuk, ezzel segítve azokat az időseket, akik nem tudják a bevásárlást a nekik fenntartott idősávban elintézni.


(Indexkép: Krizsán Csaba / MTI)

Orbán Viktor szerint továbbra sem akarják beszárni az iskolákat és az óvodákat

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló