2022. augusztus 18., Ilona

Mindenki ügye

#légkondi

Visszaesett az áramfogyasztás a rezsinövekedés bejelentés után

2022.07.31. 15:06

 

Alapvetően csökkenő trendet mutatott az áramfogyasztás idén nyár elején a tavalyi adatokhoz képest, a kormány rezsicsökkentés részleges visszavonásáról szóló bejelentése után viszont látványosan csökkent a fogyasztás - írja a Portfolio.hu az átvételi rendszerirányító Mavir adatai alapján.

 

Májusban még majdnem akkora volt az áramfelhasználás, mint tavaly ugyanebben a hónapban, júniusban viszont már 3,5 százalékkal kisebb, 3767,3 GWh helyett csak 3634,7 GWh volt a teljes magyar áramfogyasztás tavaly júniushoz képest. A Mavir még nem egész hónapra kiterjedő, részleges adataiból látszik, júliusban már a kormány bejelentése előtt is folytatódott a csökkenő trend, július 14 és 24 között, vagyis a bejelentés után viszont már több mint 5,2 százalékkal volt kisebb a fogyasztás, mint ugyanekkor 2021-ben.

 

A Portfolio cikke szerint minden kétséget kizáró bizonyíték nincs arra, hogy ez már arezsiemelkedés bejelentése utáni spórolás hatása lenne.Az idei nyár nem volt hűvösebb mint a tavalyi. A portál szerint az emelkedő infláció és a gazdasági várakozások általános romlása is hozzájárulhatott ahhoz, hogy igyekeznek spórolni az emberek.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló