2021. június 14., Vazul

Mindenki ügye

#járvány #koroanvírus #védettségi igazolvány

Kiskaput találtak: a rendszert kijátszva is lehet védettségi kártyát kapni

Barna Benedek 2021.06.03. 19:55

Az ellenanyagtesztek esetében lehetséges a trükközés.

Egy kiskapu miatt úgy is meg lehet szerezni a védettségi igazolványt, hogy valaki se oltást nem kapott, se beteg nem volt – számolt be csütörtöki adásában az RTL Klub Híradója.

 

A kártyához úgy is hozzájuthat valaki, ha kimutatható, hogy a szervezetében jelen van a koronavírus elleni ellenanyag, azomban az ellenanyagtesztek esetében nem minden szolgáltató kér fényképes igazolványt a pácienstől, így a rendszer kijátszható. A híradó riportere rejtett kamerával el is ment egy helyre, ahol csak a TAJ-számát nézték meg.

Aki mást küld maga helyett tesztelni, majd az eredménnyel védettségi igazolványt szerez, az közokirat-hamisításnak számít, és öt év börtön is járhat érte. Ugyanakkor Asbóth Márton, a Társaság a Szabadságjogokért jogásza az RTL Klubnak nyilatkozva elmondta, hogy a lebukás kockázata minimális, mivel a rendőrség csak konkrét bejelentés, feljelentés esetén járhat el, magától viszont nehezen derül ki egy ilyen csalás.

A Híradó megszólaltatta az egyik nagy hazai magánegészségügyi szolgáltató ügyvezetője szerint hatóságilag kellene bezárni ezt a kiskaput. A kormányt azonban hiába kérdezte az RTL Klub, szigorítják-e a rendszert. 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló