2021. július 31., Oszkár

Mindenki ügye

#hosszabbítás #védettségi igazolvány

Ezentúl meg is hosszabbíthatjuk a védettségi igazolványt: ezt kell tennünk, ha lejár az okmány

Barna Benedek 2021.06.12. 12:01

Fontos változás.

Módosult a védettségi igazolványokról szóló rendelet: azok, akiknek lejárt vagy lejárat közeli a védettségi igazolványa, meghosszabbíthatják azt azzal, hogy igazolják, hogy a szervezetükben található megfelelő számú koronavírus-antitest – szúrta ki a Portfolio.


Mint írják, péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben a módosítás a védettségi igazolványról szóló rendeletről. A határozat szerint ha valakinek 14 nap van még az igazolvány lejáratáig vagy lejárt az okmánya, újra megkaphatja az igazolványt, ha igazolja az koronavírus-antitestek jelenlétét a szervezetében.

 

Ez a következőképpen lehetséges:

végezni kell egy, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, Magyarországon működő egészségügyi szolgáltató által üzemeltett laboratóriumban egy olyan vizsgálatot, amely igazolja, hogy az illető szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van, illetve az érintettről az EESZT-ben nem tartanak nyilván pozitív eredményű koronavírus kimutatására szolgáló antigén gyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredményt.

(Indexfotó: Balázs Attila / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló