2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#előválasztás

Vasárnap kezdődik az előválasztás második fordulója

2021.10.04. 07:01

Hét nap áll majd a szavazók rendelkezésére, hogy olyan miniszterelnök-jelöltet válasszanak, aki képes a legtöbb nemfideszest megmozgatni.

Az Országos Előválasztási Bizottság tagjai megállapodtak a második forduló időpontjában, ami október 10-16. között lesz, vagyis vasárnap kezdődik és szombaton ér véget - tudtuk meg több forrásból.

A szavazatszámlálás október 17-én vasárnap lesz, azaz ekkor derül ki, ki fogja vezetni a közös ellenzéket a tavaszi országgyűlési választásokon.

A második forduló szavazópontjainak helyein és azok nyitvatartásában lehetnek változások, ezeket a hét közepén teszik nyilvánossá.

A hozzánk eljutott információk szerint az ország most már egy választókerületbe tartozik, vagyis aki magyarországi állandó lakcímmel rendelkezik, és 2004. március 31. után született, az bárhol szavazhat országszerte.

 

Az első fordulóból továbbjutott Dobrev Klára (214 319 szavazat - 34,76%), Karácsony Gergely (168 396 szavazat - 27,31%) és Márki-Zay Péter (125 944 szavazat - 20,43%), így a szabályok szerint a második fordulóban ők indulhatnak majd el a választók kegyeiért; azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy a végső cél, azaz Orbán Viktor tavaszi legyőzése miatt Karácsony és Márki-Zay valamilyen módon szövetségben fog indulni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló