2023. október 3., Helga

Mindenki ügye

#olimpia #tokió 2020 #hegyi kerékpár

Vas Kata Blanka hihetetlent tekert Tokióban

Nagy Donát 2021.07.27. 10:17

Magyar kerékpáros még soha a közelébe sem járt ennek az eredménynek nyári olimpián.

A 19 esztendős Vas Kata Blanka negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében, amelyben hármas svájci siker született, írja az MTI.

 

A három szakágban jeleskedő ötkarikás újonc Vas kiváló rajtja után bukott és visszacsúszott, ám bátor versenyzéssel riválisait folyamatosan megelőzve végül a három svájci kivételével mindenkit maga mögé utasított.

Vas_Kata_Blanka
Vas Kata Blanka a hegyikerékpáros világbajnokság női U23-as versenyében az ausztriai Leogangban 2020. október 10-én (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller)

 

Az aranyérmes Jolanda Neff lett jelentős fölénnyel. Az ezüstöt Sina Frei, míg a bronzot Linda Indergand szerezte meg.

 

A Magyar Hang azt írja, hogy magyar hegyikerékpáros, meg úgy általában magyar kerékpáros még soha ennek az eredménynek a közelébe sem járt soha nyári olimpián. A futam után Vas Kata Blanka arról beszélt, nem figyelt semmire, csak arra, hogy a saját tempójában menjen. A fiatal kerékpáros szerint a pálya kifejezetten technikás volt, és előnyt jelentett számára, hogy jól tud a sárban tekerni.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló