2021. April 12., Gyula

Mindenki ügye

#zöldfül #orbán viktor #lmp #schmuck erzsébet

Van az a pénz, amiért Orbán és a Fidesz zöldre festi magát?

ugytudjuk.hu 2021.2.13. 16:9

Schmuck Erzsébet arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy legkésőbb március végéig a kormány terjessze be az országgyűlésnek az európai zöld megállapodás magyarországi megvalósítására és a hazai zöldgazdaság fejlesztésére vonatkozó terveit.

Az LMP arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy legkésőbb március végéig a kormány terjessze be az országgyűlésnek az európai zöld megállapodás (green new deal) magyarországi megvalósítására és a hazai zöldgazdaság fejlesztésére vonatkozó terveit.

 

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján arról beszélt: garanciákat várnak arra, hogy ezeket az európai uniós forrásokat az ország fenntartható fejlődésére fordítja a kormány, és "nem a fideszes oligarchák zsebeinek kitömésére".

 

Az ellenzéki politikus szerint az elmúlt tíz évben a zöldterületi beruházások felzabálták a természetes környezet jelentős részét, és bár a klímaváltozás hazánkat különösen érzékenyen érinti, Orbán Viktor sokáig vétózta az Európai Unió szigorúbb klímacélkitűzéseit, és a mai napig nem érti a megújuló energiára való áttérés fontosságát. Mint mondta, a miniszterelnök az EU zöld megállapodás programjáról sem akart hallani, viszont felfedezte, hogy az unió hétéves pénzügyi tervében hatalmas összegek vannak a helyreállítási alapban a zöldgazdaság fejlesztésére, a körforgásos gazdálkodás létrehozására.

 

Az LMP szerint Orbán Viktor soha nem titkolta: a környezetvédelmet luxusnak tartja. Tíz év alatt lépésről lépésre rombolta le a környezetvédelem intézményrendszerét, "a környezet- és természetvédelmi hatósági rendszert kiherélte, a környezetvédelmet beszántotta, legyengítve az ide vonatkozó jogszabályokat" - mondta a politikus.

 

"Ma Magyarországon nem számítanak a környezeti szempontok, de az emberek egészségének veszélyeztetése sem" - jelentette ki Schmuck Erzsébet.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló