2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#vádemelés #emberölés #szilágyi istván #életfogytiglani börtönbüntetés

Életfogytiglani fegyházat kértek Szilágyi István fiára a színész megölése miatt

2021.04.19. 14:42

Megtörtént a vádemelés.

Különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Szilágyi István fiával szemben, amiért tavaly májusban agyonverte az apját egy kalapáccsal – írja a 24.hu. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére közölte: a főügyészség életfogytig tartó fegyházat kért és arra tett indítványt, hogy a terheltet huszonöt év kitöltése után bocsáthassák leghamarabb szabadlábra feltételesen.

 

Szilágyi Péter a szülei  XVII. kerületi családi házában élt. Többször is bántotta részegen az apját, de mivel az apja nem jelentette fel, ezért egy esetet leszámítva nem is indult vele szemben büntetőeljárás ezek miatt.

Az 50 éves férfi az ominózus reggel többször is fejbe vágta az apját egy kalapáccsal, majd  fojtogatni kezdte és a mellkasát is megtaposta. Az idős férfi végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Az áldozat fiát a zavart állapota miatt először pszichiátriára vitték, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. Az elvégzett elmeorvos szakértői vélemény azonban azt állapította meg, hogy A színművész fia beszámítható állapotban volt a brutális bűncselekmény elkövetésekor.

 

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napját, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is: a nyomozás alapján Szilágyi Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, mielőtt reggel rátámadt az apjára. Kihallgatása során Szilágyi István fia azt állította a rendőröknek, hogy az édesapja támadt rá és ő csak védekezett.

szilágyi-istván-mti

Fotó: Kallos Bea / MTI

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló