2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#ungár péter #ellenzék #választás 2022

Ungár Péter: Nem igazán ismerjük az országot, amiben politizálunk

Nagy Donát 2022.04.05. 08:49

Az ellenzéki képviselő szerint a baloldalnak a szociális és megélhetési problémákra kellett volna rámutatnia a kampányban.

 

Letaglózó volt a vasárnapi eredmény, és hazudna, ha azt mondaná, hogy ő ezt előre látta – mondta hétfő este az LMP politikusa, Ungár Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amit a Magyar Hang szemlézett.

Ungár úgy látja, az ellenzék nem igazán ismeri azt az országot, amiben politizál, nagyon kevés viszonyuk van egy privilegizált eliten kívüli tömeg problémáihoz.

Ungár szerint nem igaz önmagában az az állítás, hogy csupán a jobbikos szavazók nem álltak be mögéjük. Olyan választókerületekben vesztettek szerinte tömegeket, amelyekben Horn Gyula, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc nyerni tudott.

 

A háború kapcsán szerinte egy elitpozíciót foglaltak el, viszont nem foglalkoztak kellőképp megélhetési kérdésekkel. Ungár továbbá stratégiai hibának tartja, hogy jobboldali jelöltje lett egy szerinte baloldali centrumközösségnek.

Az Orbán-kormánynak nincs jobboldali ellenzéke, nekik pedig megélhetési és szociális kérdésekkel kellett volna foglalkozniuk

– idézi Ungár nyilatkozatát a lap. Azt nem lehet mondani szerinte, hogy csak Márki-Zay hibája a vereség, de az övé is. A kormányfőjelölt ugyanakkor őszinte volt szerinte, mert mindig elmondta, hogy ő neoliberális, piacpárti jelölt. 

 

A parlamenti képviselő szerint az előválasztást mindenki csodafegyvernek tekintette, ő viszont már akkor szkeptikusabb volt.

 

A cikk megemlíti, hogy egyelőre négy mandátuma van az LMP-nek a parlamentben, de megállapodásuk van a DK-val, hogy ők kipótolják a frakciójukat. Ungár elmondása szerint megérti, hogy a választókat frusztrálja, miért van ennyi párt, amelyek között sokszor nem is ideológiai alapon van különbség. De amit ők képviselnek, arra szerinte van társadalmi igény, legalábbis megpróbálják azt megteremteni.

 

 

Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának résztulajdonosa.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló