2024. április 13., Ida

Mindenki ügye

#ungár péter #európai unió #gyermekvédelem #donáth anna #pedofil botrány

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

2024.03.05. 08:17

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

 

Nemrég láttam, hogy Donáth Anna, a Momentum elnöke azért indított aláírásgyűjtést, hogy létrejöjjön az Európai Gyermekvédelmi Hatóság - így kezdi Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője legutóbbi Facebook-bejegyzést.

 

A politikus ezzel folytatja: Önmagában persze érthető és támogatható, hogy európai színvonalat követel a gyermekvédelemben, ráadásul tényleg vannak olyan EU-s gyermekvédelmi programok, amelyekből hazánk alig vesz részt, illetve az EU-s Gyermekgarancia program hazai bevezetése is bőven hagy kivetni valót maga után.

 

De, ettől még a tény az, hogy a gyermekvédelem tagállami hatáskör. Az EU nem képes emelni a hazai gyermekvédelmi dolgozók bérének a színvonalát, nem képes növelni a normatívát, és nem képes újra érdemleges állami szerepvállalást bevezetni a nevelőszülői hálózatban. Ez egy tény. Aki azt állítja, hogy a gyermekvédelem gondjait meg tudja oldani az EU, az vagy tragikusan tudatlan vagy hazudik.

 

A gyermekvédelmet rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja. Nem értem miért jó úgy tenni, mintha ezt meg lehetne Brüsszelből oldani. Az, hogy öt év tapasztalattal egy gyermekvédelmi dolgozó 282 527 forintot keres, hogy tizenkét gyermek van egy lakásotthonban, és alig van állami szerepvállalás a nevelőszülői hálózatban, az Orbán Viktor felelőssége, nem Ursula von der Leyené és nem az Európai Parlamenté. És nem is tudja ezeket senki más megoldani, csak a magyar kormány.

 

Nem kell Európai Gyermekvédelmi Hatóság, mert nem is lesz és nem is lehet. Béremelés kell, több pénz kell a gyermekvédelembe és az államnak vissza kell térnie a nevelőszülői hálózatba. Új protokollok kellenek, megbecsült szakemberek, felújított intézmények.


De ezt mi magyarok tudjuk csak elérni, azzal, hogy ha nyomást helyezünk a magyar kormányra. Nem fogják külföldön megoldani helyettünk.

 

Szomorú, hogy a magát az igazság kultúrájának beállító politikai szervezet egy ilyen fontos ügyben egyértelműen megvezeti a választókat.  

 

Ha már itt tartunk, a választók megvezetésénél, beszélnünk kell arról is, hogy Donáth Anna tegnap teljes joggal kritizálta a DK pedofilozó plakátjait. A kritikája sok szempontból igaz, de hogy ha Donáth Anna hányingert érzett az „Isten? Haza? Pedofil!” plakátok miatt, akkor mit érzett, amikor a teljes a Momentum frakció „Stop Pedofidesz!” feliratú szöveggel jelent meg az Országgyűlésben?


Felállni a DK-val közös színpadra, megállapodni a DK-val szinte minden önkormányzati helyben, majd ugyanazért hányingerkeltőnek nevezni őket, mint amit a Momentum maga csinál az álszentség és a következetlenség egyik legerősebb koktélja. 


Az LMP egy valamit kér a választóktól: ne dőljenek be a Momentum ellentmondásos valótlanságainak.

 

Ungár Péter résztulajdonos az egriugyek.hu-t kiadó gazdasági társaságban

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló