2024. június 18., Arnold Levente

Mindenki ügye

#karácsony gergely #ungár péter #lmp

Ungár azt kéri Karácsonytól, hogy ő is tartsa be az átláthatóságot

Csarnó Ákos 2024.05.21. 11:55

Nem fideszes, hanem ellenzéki közvélemény-kutató kérdezett Szentkirályi Alexandra visszalépéséről.

 

„Hangfelvétel. Leleplezés. Titok. Ezek a szavak lengték körbe Karácsony Gergely tegnapi interjúját a Telexen. Azt mondta, hogy hangfelvétele van arról, hogy fideszes közvélemény-kutatók kérdeznek Szentkirályi visszalépéséről, amit amúgy ő maga nem tart valószínű eseménynek. Majd a másnapi Népszavában kijön: a Pulai András-féle Publicus mérte ezt, aki büszkén számol be az eredményekről” – írja posztjában Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője és elnöke.

 

Szerinte ebből kiderül, hogy ilyen kutatást a Karácsony Gergelyt támogató pártok rendeltek. „Hangfelvétel, leleplezés és titkos ármány helyett ennyi az igazság: rendelt a DK-MSZP egy kutatást, amit letagadott, majd a főpolgármester ezt a Fideszre kente” – írja a politikus.

 

Ungár szerint van egy apróság, amit mindenkinek be kéne tartania: ha egy párt vagy jelölt közzétesz közvélemény-kutatásokat, akkor tegye közzé a megrendelő nevét. Ez azért fontos szerinte, mert így az olvasó pontosan tudja, milyen beszédhelyzetből, milyen anyagi érdekek mellett közli az intézmény az adatokat, amiket közöl. Az LMP például amikor publikálta a Pulzus kutatását az ATV-vel együttműködésben vállalta, hogy a kutatást finanszírozta – hoz példát a politikus.

 

„A mai nap ugyanis Pulai András nevével fémjelzett Publicus Intézet Karácsony Gergelynek kedvező kutatást publikált úgy, hogy nem írta oda, hogy azt a DK-MSZP megbízásából tette. Ez sok minden, de nem visz közelebb a Dobrev Klára által hőn szeretett európai értékekhez. Nemrég pedig a Momentumnak és a Városházának dolgozó 21 Kutatóközpont publikált szintén egy Karácsony Gergelynek kedvező mérést. Itt sem a Városháza, sem a Momentum nem jelent meg, mint finanszírozó” – írja Ungár.

 

A politikus végül egy dologra kérte az „ellenzéki kollégákat”: tartsák be az átláthatóságot, ha már mástól elvárják.

 

indexkép: Fotó: MTI / Balogh Zoltán

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló