2023. május 31., Angéla Petronella

Mindenki ügye

#ukrajna #zene #háború #pink floyd

Újra összeállt a Pink Floyd (VIDEÓ)

Nagy Donát 2022.04.08. 08:01

Egy dal erejéig kiállnak Ukrajna szabadsága mellett.

 

Egyetlen dal erejéig újra összeállt a Pink Floyd, pontosabban az életben lévő tagok kétharmada, David Gilmour gitáros és Nick Mason dobos, írja a HVG.

 

 

A cikk szerint a számról annyit érdemes tudni, hogy eredetileg az első világháborúban az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregében az oroszok ellen harcoló ukrán Szics-gárda (a Szics a zaporizzsjai kozákok egykori fellegvára) indulója volt.

 

A dalt most egy ukrán énekes, a David Gilmourral korábban együtt turnézó Andrij Hlivnyuk porolta le és aktualizálta azzal, hogy bevonult katonának és készített egy videót arról, ahogy énekli, a Pink Floyd (mínusz Roger Waters) pedig meghangszerelte.

Nehéz és frusztráló látni ezt a rendkívül őrült, igazságtalan támadást egy nagyhatalom részéről egy független, békés, demokratikus nemzet ellen. Elviselhetetlen a frusztráció, amikor ezt látod, és arra gondolsz, hogy »mi a faszt tehetnék?«

– mondta David Gilmour, az eredmény pedig a Hey Hey, Rise Up! lett.

A számból befolyó összeget Ukrajna humanitárius segélyezésére fordítják.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló