2021. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#politika #ellenzék #ellenzéki összefogás #vita

Újra lesznek valódi, politikai viták a kampányban

Nagy Donát 2021.05.22. 09:34

Erősítené a vitakultúrát az ellenzék, az előválasztáson visszahozzák a különböző álláspontok ütköztetését.

A 2022-es országgyűlési választáson közösen induló hat ellenzéki párt meggyőződése szerint az eltérő politikai vélemények nyílt, átlátható ütköztetése a Magyar Köztársaság demokratikus működésének egyik legfontosabb garanciája

– írja közös közleményben a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

 

Ezért az ellenzéki szövetség pártjai támogatják minden választókerületben az induló jelöltek között a méltányos keretek között megtartott politikai vitákat. Az ilyen alkalmak betekintést nyújtanak a polgárok számára, láthatóvá teszik az eltérő álláspontokat és esélyt kínálnak a legjobb kompromisszum megtalálására.

 

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) szorgalmazza és a jövőben segíteni is fogja az ilyen viták megrendezését.

A hat párt közösen vitaszabályzatot fog alkotni és ezek mentén hivatalos vitákat fog szervezni az előválasztást megelőzően, hogy ezzel is segítse a jelöltek különböző álláspontjainak a legszélesebb körű közvéleménnyel való megismertetését.

A közlemény szerint a szövetséget kötött hat ellenzéki párt kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőséget. Azt szeretnék, hogy az előválasztás olyan tisztességes legyen, mint amilyenek 2022-től az országot látni szeretnék, mindenki egyforma esélyekkel induljon. Annak érdekében, hogy minden választókerület összes jelöltje ugyanolyan feltételekkel vehessen részt a vitákban, az OEVB úgy döntött, hogy előválasztási vitákat 2021. július 26-át követően fognak rendezni. Ezen a napon nyílik ugyanis az előválasztási jelölt-bejelentkezés, ettől kezdve már olyan személyek vehetnek részt a vitákon, akik ténylegesen jelöltetik magukat a 2021 őszén megrendezésre kerülő ellenzéki előválasztáson.

microphone-2316268_1280
Fotó: Pixabay

 

Az OEVB arra kéri továbbá az előválasztáson indulni kívánó összes jelöltet és az őket támogató szervezeteket, hogy ők is tartsák tiszteletben az igazságos, egyenlő esélyeket megteremteni kívánó szabályokat. A hatpárti szövetség minden olyan alkalomnak örül, ahol - az elmúlt tíz évvel ellentétben - kulturáltan, demokratikus módon lehet ütköztetni a különböző véleményeket. Az ellenzéki szövetség is erre épül: egymás véleményének meghallgatására és a kompromisszumok keresésére. Ezért is döntött úgy az OEVB, hogy a tiszta és demokratikus körülmények érdekében az előválasztási jelölti vitákat 2021. július 26. és 2021. október 10. között lehet megrendezni.

 

Így szeretnék megmutatni, hogy milyen lesz a vitakultúra a 2022. utáni Magyarországon.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló