2021. október 25., Blanka Bianka

Mindenki ügye

#idősotthonok #védettségi igazolvány #látogatási tilalom

Újra látogathatók az idősotthonok, de csak védettségi igazolvánnyal

MTI 2021.05.02. 14:27

Az intézményekben már az emberek nyolcvan százalékát beoltották, ezért lehetett nyitni.

Újra látogathatók az idősotthonok, mivel a legtöbb intézményben magas azok száma, akiket beoltottak koronavírus ellen

– mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vasárnap, Pátyon.

 

Fülöp Attila a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Befogadás Háza – Időskorúak Otthonában elmondta: a látogatás védettségi igazolványhoz van kötve. Fontosnak nevezte azt is, hogy már nem csak negatív koronavírus-teszttel, hanem védettségi igazolvánnyal is felvehetők új lakók az intézményekbe.

fülöp attia - mti fotó kovács tamás
Fülöp Attila (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

A szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a zárt közösségeket, mint az idősek otthonai, az elmúlt egy évben a járvány miatt el kellett szigetelni, be kellett zárni a lakókkal együtt, ami nem volt könnyű sem az otthonokban lakóknak, sem az ott dolgozóknak, sem pedig a hozzátartozóknak.

 

Elmondta, nem találkozhatott senki hosszú ideig a családtagjaival, vagy a barátaival, ami egy nehezen kezelhető helyzet és nem volt könnyű megélni.

 

Az MTI beszámolója szerint Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője szinén vasárnap a közmédiának úgy nyilatkozott, hogy az idősotthonok átoltottsága mostanra elérte a 80 százalékot, ami lehetővé tette a látogatási tilalom felfüggesztését az intzényekben, amit Müller Cecíli tisztifőorvos csütörtökön jelentett be.

galgoczi_agnes-korona-gov
Galgóczi Ágnes (Kép forrása: koronavirus.gov.hu)

(Az intexfotón a pátyi Befogadás Háza Időskorúak Otthonának egyik lajója fogadja a lányát május 2-án – Fotó: ovács Tamás / MTI)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló