2022. augusztus 10., Lőrinc

Mindenki ügye

#oroszország #ukrajna #orosz-ukrán konfliktus #béketárgyalás

Újból leülnek tárgyalni egymással az oroszok és az ukránok

Fehér Buda/ugytudjuk.hu 2022.03.02. 16:15

Közben a csapatok fontos városokért küzdenek Ukrajnában.

 

Újból tárgyalni fognak egymással az orosz és az ukrán diplomaták. A tárgyalásokat először hétfőn ejtették meg, akkor az ukrán fél az orosz csapatok azonnali kivonását követelte. Az öt órásra nyúló tárgyalás végül eredménytelenül zárult, a CNN értesülései szerint ma délután viszont folytatódnak majd a megbeszélések. 

 

Eközben Joe Biden amerikai elnök megtartotta az országértékelő beszédét, amelyben kitért arra, hogy a nyugati demokráciák kiállnak Ukrajna mellett és elítélik az orosz támadást.

 

Biden elmondta: a történelem során már megtanulhattuk, hogy ha a diktátorok nem fizetnek meg időben a tetteikért, akkor tovább mozognak és további káoszt szítanak.

 

Ennek ellenére Biden ismét kiemelte, hogy

nem vetnek be amerikai csapatokat Ukrajnában,

helyette a nyugati államok szankciókkal és gazdasági lépésekkel próbálnak csapást mérni Oroszországra. Az amerikai elnök viszont mindenkit megnyugtatott, hogy ha NATO tagállamot éri támadás, akkor amerikai segítségre is számíthatnak.

 

 

Ukrajnában a mai napon közben kulcsjelentőségű városokért kezdődtek heves csatározások. Az orosz hadsereg, úgy tűnik, megállítatlanul nyomul a déli határrészen, a Krím-félsziget felől.

 

Az oroszok arról már korábban beszámoltak, hogy az irányításuk alá vették Herszont, a félszigethez közel eső nagyvárost, az ukrán fél szerint ez még nem történt meg teljesen. 

 

Ugyanakkor Mariupol közelében is további harcok folynak. A déli kikötővárost az éjszaka és a hajnalban komoly bombázás érte, több mint 100 civil sebesültje van az oroszok legújabb csapásának.

 

Ha Mariupolt elfoglalják az oroszok, akkor Luhanszk és Donyeck városok között közvetlen összeköttetés nyílik majd a Krím-félsziget felől. Így létrejönne egy egybefüggő délkeleti front.

 

Észak-keleten eközben Harkov, Ukrajna második legnépesebb városát támadják az oroszok.

 

Az innen szivárgó felvételekből látszik, hogy

hatalmas a pusztítás a városban.

Az oroszok nyomulásának már több ijesztő jele is van, nemrég az indiai nagykövetség egy Twitter-bejegyzésben arra szólított fel minden indiai állampolgárt, hogy amilyen gyorsan csak tudják, hagyják el a várost. 

 

Frissítés: az újabb hírek szerint végül nem szerda este, hanem csütörtökön tárgyalnak a felek.  Ezúttal is Fehéroroszországban lesz a találkozó, de most a lengyel határ közelében.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Az indexképen a héfői tárgyalás helyszíne - kép orrása: Belarus MFA / Twitter

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló