2021. június 13., Antal Anett

Mindenki ügye

#Fidesz #visszahívás #Bus Szilveszter #nagykövet

Újabb fideszes nagykövet életvitelével vannak súlyos problémák

Nagy Donát 2021.05.29. 08:21

Fű alatt hívták vissza a bangkoki magyar nagykövetet a morális gondok miatt,

Általában súlyos okai vannak, amikor egy diplomatát idő előtt visszahív a kiküldő ország – kezdi cikkét a Pécsi Stop. Ez történt Kaleta Gábor esetében is, akit a titkosszolgálat menekített haza Peruból, amikor kiderült, hogy

19 ezer pedofil képet tárolt a gépén.

Már az ő esetében is látható volt, hogy "fű alatt" próbálta elintézni az ügyet a Külügyminisztérium.

Akkor az ügy majdnem egy évig nem került nyilvánosságra, amíg az Index idén februárban meg nem írta. Ekkor derült ki, hogy a közel 20 ezer pedofil képért csupán 1 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott és 540 ezer forintnyi pénzbüntetést kellett befizetni a diplomatának, miközben például a Parlamentben milliós büntetéseket ró ki rendszeresen Kövér László az ellenzéki képviselőknek szerinte "illetlen hozzászólások" miatt.

bus-szilveszter-800x450
Fotó: MTI / Máthé Zoltán

 

A hvg.hu információi szerint a Külügyminisztérium Bus Szilveszter idő előtti és azonnali visszarendelését most is csupán annyival indokolta, hogy

,,Tisztségéhez méltatlan viselkedés”

A 168.hu információi szerint a magyar nagykövet esete inkább Szájer József, volt Fidesz-alapító, EP-képviselő ügyéhez hasonlít, ugyanis Kaletával ellentétben nem törvényszegés áll a visszahívás hátterében, hanem az, hogy „vállalhatatlan életet élt kint".

 

Persze, mindenki tisztában volt a szexuális orientációjával, de hát kit érdekel ez. Azt viszont már nem lehetett tolerálni, hogy folyamatosan bulikba, orgiákra jár. Ő ott kint Magyarországot képviselte.

– fogalmazott az egyik diplomatatársa.

 

Mivel több forrás is azt állítja, hogy most Bus esetében sem áll fenn a törvénysértés gyanúja, inkább morális kérdésről van szó, ezért reménykedhetett abban a külügy, hogy visszhang nélkül, a nyilvánosság kizárásával rendezhetik a botrányos életű, fideszes nagykövet visszahívását.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló