2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#ellenzék #jobbik #jakab péter #gyöngyösi márton

Új elnököt választott a Jobbik

Kósa András/Azonnali.hu 2022.07.02. 13:34

Az EP képviselő a Jobbik legmérsékeltebb politikusai közé tartozik, míg Ander Balázs a megmaradt „radikálisok” jelöltjének számított.

 

Gyöngyösi Márton lesz a Jobbik elnöke, miután ő kapott többséget a párt szombat délelőtti tisztújító kongresszusán – tudta meg az Azonnali. A kongresszusra azért volt szükség, mert Jakab Péter június 8-án lemondott a párt vezetéséről, azzal indokolva lépését, hogy a párt elnöksége más típusú vezetőit szeretne, mint ő.

 

Jakab Pétert ugyan a jobbik számára kínos kudarcot hozó – a párt egyetlen egyéni képviselői mandátumot nem szerzett – április 3-i választás után még nagy többséggel újraválasztották ugyan, de azóta is folyamatos belső viták nehezítik a Jobbik működését.

gyongyosi
Kép forrása: Gyöngyösi Márton Facebook-oldala

 

Időközben kirobbant egy szexuális zaklatási botrány is, a Jobbik volt képviselője, Szilágyi György azt állította, még egy korábbi jobbikos rendezvényen szexuálisan zaklatták a barátnőjét, erről Jakab Péter is tudott ugyan, de nem tett semmit. Szillágyi éppen a most elnökjelöltként induló Földi Istvánt vádolta meg, az ügyben végül rendőrségi nyomozás is indult, de ez nem igazolta a vádakat. Információink a mostani kongresszuson 222 küldött vett részt.

 

Földi Istvánt a párton belül teljes mértékben Jakab Péter emberének tartották, Ander Balázs inkább a megmaradt radikális szárny képviselője volt, bár nem hangoztatta nyíltan a fenntartásait a Jobbik mérséklődésével kapcsolatban, most is azt ígérte, hogy a régi ideológiai irányt erősíti, ha megválasztják.

 

Az EP-képviselőként dolgozó Gyöngyösi Márton eddig nem vett részt annyira aktívan a belső vitákban, de alapvetően őt is kifejezetten mérsékeltnek tartják. Úgy tudjuk, a kongresszuson – némi meglepetésre – Ander Balázs bejelentette, hogy visszalép Gyöngyösi Márton javára, innentől pedig már nem is volt kérdés, ki nyer.

 

Gyöngyösi Mártont végül 153 küldött támogatta, míg Földi István 63 szavazatot kapott.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexfotó: Mohai Balázs / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló