2021. szeptember 16., Edit

Mindenki ügye

#koronavírus #müller cecília

Ugyan nem sokan, de volt, aki két oltás után is megfertőződött a koronavírussal Magyarországon

Nagy Donát 2021.08.25. 08:33

A kórházi kezelést azonban szinte biztosan meg lehet úszni az oltással.

A koronavírus elleni oltás felvételére buzdított az országos tisztifőorvos tegnap a közmédiában, kiemelve, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk, és akik még nem kapták meg a vakcinát, azok védtelenek, számolt be róla a 24.hu.

Müller Cecília elmondta, hogy mindössze 0,2 százalékos újrafertőződési arányt mutattak ki azoknál, akik a koronavírus ellen Magyarországon használt vakcinák szükséges dózisát megkapták.

Öt és fél millióan már megkapták a különböző oltóanyagok szükséges dózisait, így ők már védettnek számítanak. A 0,2 százalékos újrafertőződés a tisztifőorvos szerint rendkívül jó arány, és a kevés megfertőződött esetében is jellemzően enyhe tünetekkel folyt le a megbetegedés.

muller-cecilia-mti-363924
Fotó: MTI

 

A cikk szerint mindez azt mutatja, hogy újrafertőződés előfordulhat, de rendkívül ritkán, és akkor is jellemzően enyhe lefolyású a betegség, nincs szükség kórházi kezelésre, gépi lélegeztetésre.

 

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a koronavírus-fertőzés megelőzésére a védőoltás felvétele az egyetlen hatásos védelem. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az iskolakezdés apropójából kampányt szerveznek a vakcinálás népszerűsítésére, a szülőknek azonban nem kell ezt megvárni, most is lehet regisztrálni, és fel lehet venni a vakcinát az oltóhelyeken.

A tisztifőorvos elmondta továbbá, hogy aki felvette a védőoltás minden dózisát, annak nagy valószínűséggel már nem kell tartania a negyedik hullámtól, akik viszont még nem, azok védtelenek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló