2022. január 19., Sára Marió

Mindenki ügye

#zöldfül #támogatás #elektromos autó

Úgy tűnik, jövőre már nem lesz villanyautós állami támogatás Magyarországon

Nagy Donát 2021.12.28. 08:56

Megszorítások jönnek, a zöld jövő pedig áldozatul esik ennek.

Meglepő hírekkel szolgáltak a karácsony előtti napokban megjelent Magyar Közlönyök, melyek közül a leendő villanyautósoknak valószínűleg a HUMDA Zrt. jövő évi működését érintő passzusok a legérdekesebbek – szúrta ki a Villanyautósok.hu.

A villanyautó vásárlást támogató állami programok kezelésével megbízott vállalat karácsonyra ugyanis komoly elvonást kapott, így veszélybe került a jövő évi – még ki sem hirdetett – támogatási program.

A cikk szerint a villanyautós állami támogatást eddig lebonyolító Iparfejlesztési Közalapítványtól (IFKA) a pályázatok kezelése átkerült a HUMDA (Magyar Motorsport és Zöld Mobilitás Fejlesztési Ügynökség) hatáskörébe. Az IFKA elektromobilitással foglalkozó weboldala már néhány nappal korábban meg is szűnt, majd annak tartalma átkerült a HUMDA honlapjára.

 

Azt írják, hogy a változástól sokan azt remélték, hamarosan újabb fordulót jelentenek be az elektromos autók vásárlását ösztönző pályázat-sorozatban, azonban a Magyar Közlöny 2021. december 22-én megjelent 237. számában közzétett 1949/2021. Kormányhatározat szerint 15,75 milliárd forintot rögtön el is vontak a HUMDA Zrt-től, amely a HUMDA 2022-es évi költségvetésben rögzített tulajdonosi támogatásának teljes összege.

Magyarán, az állam által biztosított forrás nélkül valószínűleg "nagyon nehéz" lenne a támogatási programot finanszírozni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló