2021. november 29., Taksony

Mindenki ügye

#előválasztás #fekete-győr andrás #ellenzéki összefogás #parlamenti választások

Úgy néz ki, pártelnökét indítja a Momentum a miniszterelnöki előválasztáson

azonnali.hu 2021.01.22. 13:20

A pártelnökség már egyértelműen állást foglalt, de a küldöttgyűlésnek még rá kell bólintania.

Az Azonnali több momentumos forrásból úgy tudja: nagy eséllyel Fekete-Győr András pártelnök lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje a 2022-es parlamenti választást megelőző ellenzéki előválasztáson. A kérdésről a pártban ugyan még nincs döntés, tekintve, hogy erről határozni – az alapszabályuk értelmében – egyedül a párt legfőbb döntéshozó szerve, a küldöttgyűlés jogosult.

 

A portál azonban egy közeli forrástól úgy értesült, a stratégiaalkotásért és a párt nyilvános megjelenítéséért felelős héttagú elnökségben már letették a garast Fekete-Győr mellett. Az azonnali másik forrrása arra felvetésre, hogy Fekete-Győr András lehet a Momentum miniszterelnök-jelöltje, rejtélyesen úgy válaszolt: "Nem lesz meglepetés a miniszterelnök-jelöltünk neve."

fekete győr -  Marjai János mti-
Fotó: MTI

 

A nyilvánosságban sokat forgott még Donáth Anna neve is mint a párt lehetséges miniszterelnök-jelöltje, azonban az Azonnalinak erről úgy nyilatkozott egy harmadik forrás, hogy "Donáth Anna komolyan veszi az európai parlamentbeli öt évét", azaz nem tervezi, hogy miniszterelnök-jelölti feladatokat is elvállaljon.

 

Amennyiben Fekete-Győr Andrást a Momentum küldöttgyűlése elfogadja miniszterelnök-jelöltnek, úgy eggyel bővülhet a 2022-es közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért versenybe szállók névsora. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester például már korábban bejelentette, hogy vállalná a feladatot, de a Jobbik-elnök Jakab Péter és a DK-s EP-képviselő, Dobrev Klára is esélyes, hogy elindul. Közben a nemrég saját pártot alapított Pálinkás József volt oktatási miniszter és a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke az Azonnalinak elmondta: ő sem futna el a jelöltség elől.

 

Az ellenzéki együttműködésben résztvevő hat párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd) megállapodása értelmében egyébként az ellenzéknek legkésőbb 2021. október 23-ára ki kell állnia a közös miniszterelnök-jelölttel és a 106 közös egyéni választókerületi jelölttel is.

 

(Via azonnali.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló