2021. augusztus 1., Boglárka

Mindenki ügye

Tudja ki vette meg a Népszavát? Aki megvette Eger fociklubját is!

2019.11.30. 00:00

Leisztinger Tamás az ország 12. leggazdagabb embere.

 

Leisztinger Tamás személyében új tulajdonosa van a Népszavának – derül ki az ellenzéki napilap honlapján megjelent közleményből. A nagyvállalkozó – aki a napi.hu szerint 2018-ban Magyarország 12. leggazdagabb embere volt 82 milliárd forintos vagyonnal  – az MSZP-s Puch Lászlótól vette meg a napilapot, amely így Puch László érdekeltségétől, a Horizont AG-től a Leisztinger Tamás egyik cége, a Proton Trade Zrt. tulajdonába került.

 

„Elkötelezett befektető érkezett a Népszavához, a piacvezető országos napilap így biztonságban működhet és fejlődhet a jövőben” – hangzik a Leisztinger Tamás bemutató közlemény. Puch László a tulajdonosváltás bejelentésekor emlékeztetett, hogy már korábban jelezte, pénzügyi befektetőkkel szeretné megerősíteni a piacvezető magyarországi napilapot.

 

 

 

Leisztinger baloldali kötődésű vállakozónak számít, élettársa Tüttő Kata MSZP-s politikus. Vagyonát a szállodaiparban szerezte, övé volt a Hunguest-lánc, azonban - talán érezve az Orbán-rendszer forró ölelését - a céget eladta Mészáros Lőrincnek. Leisztinger mindig is kedvelte a focit, és talán a miniszterelnök fociimádatának kedvezve először megvette a Diósgyőr futballklubját, majd a Leisztinger érdekeltségébe tartozó Borsodsport Invest Kft. és az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület közös céget alapított Eger Labdarúgó Sport Kft. néven.

 

A tőkeinjekció ellenére azonban az Eger SE mostanában inkább csak bukdácsol az NBIII-ban.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló