2023. május 31., Angéla Petronella

Mindenki ügye

#demonstráció #traktor #gazdatüntetés

Traktor nélküli, száz fős demonstráció lett a gazdatüntetésből Budapesten

Nagy Donát 2022.08.20. 19:48

Többen szégyenteljesnek tartják, hogy ennyire szervezetlen volt a tüntetés és ilyen kevesen jöttek el.

Szombaton délután nagyságrendileg 60-100 ember volt jelen a Szabó Bálint szegedi képviselő által szervezett „gazdatüntetésen” a budapesti Dózsa György úton, írja a 24.hu.

A lap szerint gazdákat egyáltalán nem látni a megjelentek között, a csatlakozott Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől pedig nagyjából 25-en voltak.

Szabó korábban 2200 személyautót és 1800 traktort ígért a demonstrációra, ehelyett negyed hét körül nagyjából 20 autó lehetett jelen, traktor egysem. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől nagyjából 25-en vannak jelen a rendezvényen.


A lap szerint volt olyan a tüntetők között, aki arról számolt be, hogy már 12 éve jár tüntetni, ezért jött ki a szombati eseményre is. Mások arról beszéltek, szégyenteljesnek tartják, hogy ennyire szervezetlen volt a demonstráció és ilyen kevesen jöttek el.

 

A szervező azzal indokolta a várakozásoktól elmaradó létszámot, hogy „sokan nem találtak oda”, hiszen körülbelül 5 ezer ember jelezte a részvételi szándékot, előzetesen.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló