2024. április 13., Ida

Mindenki ügye

#mészáros lőrinc #energiaital #ásványvíz

Tovább dagad a Mészáros-birodalom: ásványvizet és energiaitalt gyártó céget vett a milliárdos

ugytudjuk.hu 2021.02.02. 19:07

Az energiaital-piacon is megjelenik a felcsúti vállalkozó.

A korábbi piacvezető, mostanában azonban hanyatló Aquarius-Aqua is a felcsúti vállalkozó csoportjába került – írja a Telex.

 

A lap szerint a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Aqua Lorenzo Kft. megvegye az Aquarius-Aqua Kft.-t.

 

Azt írják, hogy utóbbi az ország legnagyobb ásványvízgyártó üzeme volt egykoron, az albertirsai üzem főleg az alsó kategóriás ásványvizek piacán volt erős, de energiaitalt és üdítőt is gyártott, ám a tulajdonos áfacsalási ügye után az elmúlt években eljelentéktelenedett, 2019 végén csődvédelmet kért.

meszaroslorinc-mti
Fotó: MTI

 

Mészáros Lőrinc egyébként nem új szereplő az ásványvízpiacon, hiszen a bicskei Vivienvíz nevű cégének a MÁV-val volt egy nagy szerződése.

 

A Telex szerint a hazai ásványvízpiacon az olasz San Benedetto-csoport (Magyarvíz, Lajosmizse), a szintén olasz hátterű Central Europe Mineral Water Holding (Szentkirály-Kékkúti) és a Coca-Cola (NaturAqua, Zalaszentgrót) a legfontosabb szereplők. Ők hárman nagyjából a piac 75 százalékát fedik le.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló