2021. augusztus 6., Berta Bettina

Mindenki ügye

#csehország #tornádó

Tornádó pusztított Csehország déli részén


200 ember megsérült, halálos áldozatok is vannak: épületeket semmisített meg a cseh történelem eddigi legerősebb tornádója.

Tornádó pusztított csütörtök este Csehország déli határán, Hodonín város közelében. A Közép-Európában ritkán látott természeti csapás több településen is épületeket, autókat pusztított el, 150 ember sérült meg miatta – írja a Prague Morning. A pozsonyi Új Szó szerint 200 sérültről lehet tudni, illetve bizonyos, hogy vannak halálos áldozatok is.

A cseh köztévé meteorológusai szerint F3-as, F4-es erejű tornádóról beszélhetünk, avagy 267-322 km/óra sebességgel pusztított, ezzel a legerősebb tornádó Csehország történetében.

A pusztítás így nézett ki Hodonín városában:

SCARY Tornado in Hodonin, Czech Republic - Jun. 24, 2021 tornádo v Hodoníně

Today in Thursday. Tornado in Hodonin, Czech Republic - Jun. 24, 2021 tornádo v Hodoníně Česká republika.Latest world news about weather and nature. Subscrib...

A tornádó emberéleteket is követelt, de az áldozatok számát egyelőre nem tudjuk pontosítani

– közölte Hedvika Kropáčková, a dél-morvaországi mentőszolgálat szóvivője az Új Szó szerint. Hét településről is súlyos károkat jelentettek, a Hrusky falu egyik elöljárója úgy fogalmazott, hogy a fél falut lerombolta a tornádó. A cseh belügyminiszter, Jan Hamáček azt jelezte: a helyzet komoly, több száz rendőr, mentő és tűzoltó dolgozik a dél-morvaországi területen.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Az országban legutóbb 2018-ban pusztított egy F0-ás erősségű tornádó Prága közelében, egy üres farmterületen.

 

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló