2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#vakcina #oltás #kínai

Tömegesen kezdenek oltani kínai vakcinával, minden 45 év feletti magyar kaphat

2021.04.21. 08:54

Tíznapos oltóprogramot hirdetett a kormány, miután rengeteg Sinopharm oltóanyag érkezett az országba.

Két emailt is kaptak kedden kora este a háziorvosok „az elkövetkező két hét oltási programjáról” a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK). A Telex birtokába került emailek egyikében az országos oltási munkacsoport vezetőjének, György Istvánnak a levelét küldik ki, a másik a NEAK saját, személyes szignó nélküli levele.

György István a levelében arról tájékoztatja a címzetteket („valamennyi háziorvosi praxist vezető háziorvost”), hogy „a 2021. április 24-25-ei hétvégén és a következő hét közepén előre láthatóan nagyobb mennyiségű Sinopharm típusú vakcina fog érkezni hazánkba”. Ez nem új információ, Szijjártó Péter külügyminiszter szombaton jelentette be, hogy április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra.

Bár egy körlevelében Sára Botond kormánymegbízott még pénzt is ígért a beadott kínai oltásokért („az Ön által végzett oltások esetében, oltásonként díjazásban részesül”), de az operatív törzs később a 24.hu-nak cáfolta, hogy lenne Sinopharm-fejpénz.

eger-oltás-mti-komka

A másik, NEAK által írt levél további részleteket is elárul az oltási program felpörgetéséről. Eszerint a háziorvosok már kedden megkapták az oltási folyamatba bevonható regisztrált személyek legújabb listáját, de egy új korcsoportos bontásban: a regisztrált „45 évesek és annál idősebbek teljes köre, akik még nem kaptak oltást”, szerepel benne. A levélben egy helyen ki is emelik:

„Ezen a héten elsődlegesen a 45 évesek és idősebbek oltását kell megtennie, illetve megszerveznie, de ha Ön már korábban egyeztetett ennél fiatalabb páciensei számára oltási időpontot, akkor természetesen az ő oltásuk is megtörténhet.”

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló