2024. július 22., Magdolna

Mindenki ügye

#állatvédelem #kóbor kutya

Tömegesen kerülnek utcára a háziállatok

Csarnó Ákos 2022.10.13. 12:38

 

A Népszava több állatmenhellyel és állatmentővel beszélt, akik szerint a válság miatt egyre többen vállnak meg házi kedvenceiktől, a menhelyek országos telítettsége 400%.

 

„Az elmúlt három hónapban tömegesen dobják ki állataikat az emberek a rosszabbodó anyagi és élethelyzetre hivatkozva. A menhelyek telítettsége országosan 400 százalék” - fogalmazott a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének elnöke, Illés-Tóth Anna a lapnak. Hasonló meglátással találkozott emellett a lap állatvédő szervezeteknél. Egyre több az utcára kerülő kutya, rengetegen anyagi okok miatt nem tudják tovább tartani a kutyájukat. 

A KSH adatai szerint az élelmiszerek és energiaárak mellett az állateledelek ára is megemelkedett a válságban, egy év leforgása alatt 30-35%-kal nőtt.

Összességében rossz irányba haladunk. Tárgyaknak tekintették eddig is az állatokat, és ez ma csak fokozódik. Semmi hatása a szigorúbb állatvédelmi törvénynek.

Az állatmenhelyek elnökei emellett úgy látják, nemcsak a rossz irány a probléma itthon, hanem a csökkenő örökbefogadási kedv is: emellett az állatvédők szerint az emberek nem szívesen választanak fekete színű kutyát, költözéskor gond nélkül otthagyják az állatot, az elhunyt rokon után pedig „az örökölt ház kell, de a kutya nem”.

 

indexkép:  Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló