2022. augusztus 8., László

Mindenki ügye

#olimpia #tokió 2020 #siklósi gergely #párbajtőr

Tokió 2020 – Itt az újabb biztos magyar érem, amely még arany is lehet!

Szabadi Szabolcs 2021.07.25. 12:24

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely bejutott a döntőbe a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián.

Siklósi Gergely a nyolcaddöntőben vasárnap délelőtt 15:12-re győzte le az olimpiai címvédő Pak Szang Jungot a férfi párbajtőrözők versenyében. Az elődöntőben a BHSE 23 éves vívója nagyszerű teljesítménnyel 15-10-re bizonyult jobbnak a világranglistán ötödik, 2019-ben, Budapesten vb-harmadik, Rio de Janeiróban csapatban ezüstérmes ellenfelénél.
    

Öt éve Imre Géza második lett a párbajtőrözők versenyében, magyar győztesig azonban egészen az 1972-es müncheni játékokig kell visszamenni, akkor Fenyvesi Csaba nyerte a fegyvernem egyéni versenyét.
    

A finálé magyar idő szerint 14.15 órakor kezdődik, Siklósi ellenfele az ukrán Igor Reizlin vagy a francia Romain Cannone lesz.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló