2022. augusztus 17., Jácint

Mindenki ügye

#országgyűlési választás #szavazás

Publicus: Többen szeretnék a kormányváltást, mint akik a Fidesz maradását

Nagy Donát 2022.03.21. 09:56

Az emberek egyharmada szerint viszont édesmindegy.

A megkérdezettek 42 százaléka annak örülne, ha a választás után az ellenzéki összefogás venné át az ország vezetését, és 39 százalék reméli a Fidesz-kormányzás folytatását – derül ki a Publicus Intézet közvélemény-kutatásából, írja a Népszava.

Továbbra is nagy a bizonytalanok aránya, ugyanis arra a kérdésre, hogy melyik pártra szeretne szavazni április 3-án, a megkérdezettek 32 százaléka nem adott, vagy nem mert választ adni.

A passzív lakosság és az összefogáson kívül egyéb pártokra szavazók miatt ha most lennének a választások, a Fidesz-KDNP vinné el a voksok pontosan egyharmadát, vagyis 33 százalékát, míg az ellenzéki összefogás két százalékkal kevesebbet, 31 százalékot kapna. Más párt a néhány százalékos eredményével nem jutna be a parlamentbe.

 

Azt írják, hogy a támogatottsági görbe szerint február 24-én, az ukrajnai háború kitörésekor a kormánypárt még 5 százalékpontos előnyben volt az ellenzéki összefogáshoz képest, ez csökkent vissza 2 százalékra.

 

Borítókép: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló