2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#időjárás #eső

Több napig esni fog, de akár havas eső és hó is jöhet

2022.03.31. 09:31

Megérkezik a régen várt csapadék.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délnyugat felől több hullámban érkezik csapadék, emiatt országos esőzés várható, nagyobb területen hullhat jelentősebb mennyiség. 

 

Az esőzés már jó ideje váratott magára, hiszen az elmúlt hónapok szélsőséges szárazságot hoztak a Kárpát-medencében, ám könnyen lehet, hogy a mostani csapadékmennyiség sem lesz elég a mezőgazdaságnak és a természetnek. Az országos eső miatt mindenesetre csütörtökre három délnyugati megyére, péntekre pedig az ország déli-keleti felére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, késő este 6, 13 fok várható.

Pénteken folytatódik a csapadékos időjárás. Napközben ugyan dél felől egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de délutántól ismét sokfelé várható eső, zápor. A csapadék súlypontja délutánra északkelet felé tevődik, átmenetileg kevesebb helyen eshet, ugyanakkor délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. Délutánra 8 és 19 fok közé melegszik a levegő.

 

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, néhol felszakadozásokkal. Összességében több helyen várható eső, zápor, de kimaradhatnak területek a csapadékból. Estétől az esőt északnyugat felől helyenként havas eső, hó is felválthatja. 

 

A minimum-hőmérséklet -2 és +5, a maximum 4 és 15 fok között várható, nyugaton lehet a hidegebb, délkeleten pedig a legenyhébb idő.

 

 

Címlapfotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló