2022. október 6., Brúnó Renáta

Mindenki ügye

#pénz #közpénz #karas monika

Több mint 40 millió forintot kapott végkielégítésként Karas Monika, a Médiahatóság októberben lemondott fideszes vezetője

Nagy Donát 2021.11.15. 07:15

Új helyén, az Állami Számvevőszék alelnökeként pedig máris havi 4,2 milliós bérre jogosult.

Karas Monikat még 2013 augusztusában választották a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének. Ez az a szervezet, aminek feladata a média kiegyensúlyozottságának biztosítása, illetve a kamu hírek elburjánzásának megakadályozása. Az talán sokat elmond arról, ez mennyire sikerül, hogy a hatóságban csak és kizárólag fideszes delegáltak vannak, ellenzéki tagot még a közelébe sem enged az állampárt.

 

Karas mandátuma eredetileg 9 évre szólt, de nemrég idő előtt "lemondott".

 

Azaz így nem az új, esetleg nem fideszes országgyűlés dönt utódjáról 2022-ben, hanem a mostani, így Orbán Viktor pártja továbbra is bebetonozza magát a "hatóságba".

karas-monika
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

 

Karas persze nem távozott üres kézzel: a 24.hu információi szerint jelentős összeget kapott végkielégítés és kártalanítás címén.

 

A portál azt írja, Karas már csak azért 35 millió forintra jogosult, mert egy évig nem helyezkedhet el a médiában, az Állami Számvevőszék alelnökeként viszont máris havi 4,2 milliós bruttó bérre jogosult – ez megegyezik eddigi fizetésével.

Karas összesen bruttó 61,6 millió forintot kapott, vagyis a nettó lelépési pénze több mint 40 millió forint, ami természetesen közpénz – volt.

Szép.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló