2021. szeptember 16., Edit

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #szennyvíz

Több magyar városban nőhet a koronavírus-fertőzöttek száma a szennyvízadatok alapján

Barna Benedek 2021.08.31. 12:55

A vírus koncentrációjának emelkedését figyelték meg egyes települések szennyvízmintáiban.

 

A 34. héten (azaz augusztus 23-29. között) több vizsgált nagyvárosban határozott növekedésnek indult a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a friss adatokat ismertetve.

 

Azt írták, növekedés figyelhető meg  a budapesti agglomeráció vizsgált városaiban (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), valamint Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen.

 

A mért koncentrációk 10 mintavételi hely esetében (Budapest mindhárom szennyvíztisztítója, a vizsgált agglomerációs települések közös mintája, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged és Szombathely) a mérsékelt, míg a többi vizsgált település, köztük Eger esetében az alacsony kategóriába esnek.

 

Az NNK figyelmeztet, hogy a szennyvíz-eredmények alapján a fertőzöttek száma a továbbra is emelkedni fog, ezért arra kérik az embereket, hogy még inkább figyeljenek egymásra.

 

34-hét-szennyvíz
Kép forrása: nnk.gov.hu

(Indexfotó: Varga György / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló