2024. február 24., Szökonap

Mindenki ügye

#orbán viktor #titkosítás #puskás aréna #alagút

Titkos alagutat építenének Orbánnak a Puskás Arénába a nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint

ugytudjuk.hu 2021.02.23. 15:13

Potom kétmilliárd forintunkba kerülne. A Puskás úgy reagált, hogy Stummer János kijelentését "kacsának" nevezték.

Titkosítva akarnak Orbán számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba, én viszont nem hagyom elsumákolni, hanem nyilvánosságra hozom. Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok

– közölte saját Facebook-oldalán Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke.

 

A jobbikos honatya videóbejegyzésében azt mondta: vállalja a felelősséget a titkosított információk nyilvánosságra hozataláért.

 

A birtokában lévő dokumentum szerint az alagút mintegy 2 milliárd forintba kerülne, és – mint mondta Stummer – sok évre titkosítanák azt.

 

Mint mondta: a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökeként nem hagyta jóvá, hogy az alagutat napirendre tűzzék, ám a fideszes többség megszavazta azt.

Nem maradt más eszköz a kezemben, minthogy a nyilvánosság elé álljak és tájékoztassam önöket, hogy mit építenek az adóforintjaikból és ezt hogyan próbálják meg a titkosítások segítségével elsumákolni

Stummer szerint a kormánytöbbség azonnal el fogja mozdítani a Nemzetbiztonsági Bizottság éléről és bíróság elé fogja állítja.

 

Frissítés: Stummer János az Azonnalinak azt nyilatkozta, hogy az alagútnak még nem volt kidolgozott nyomvonala, annak csak a végpontját határozták meg. A végállomás pedig a Puskás Ferenc Stadionban a VIP-páholy alatt lett volna. Az alagútrendszer célja az előterjesztők elmondása alapján az lenne, hogy "elkerüljék azt a helyzetet, hogy amikor elkezdődik egy mérkőzés, akkor a védett személyeknek érintkezniük kelljen a meccsre kilátogató másik szurkolókkal", ismertette a jobbikos politikus.

 

A Puskás Akadémia a Facebookon reagált Stummer szavaira. A posztban – amelyet a 24.hu szúrt ki – azt írták, az aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni: jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az arénába.

 

A felülvizsgálat eredménye pedig szerintük az lett, hogy jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni. A megoldás pedig "egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró" kialakítása lenne, amit "nemzetbiztonságilag kockázatmentesen" kellene megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

 

Log into Facebook

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexkép: Illyás Tibor / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló