2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#tisza-tó #bicikli #rekord

Idén is rengetegen kerekeznek a Tisza-tónál, megint megdőlt két biciklis rekord

Barna Benedek 2021.07.13. 17:33

Nagy volt a forgalom júniusban is.

 

A Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút átadása óta talán nem telt el olyan hónap, hogy ne dőlt volna meg az adott havi kerékpáros rekordszám a Tisza-tónál. Júniusban ráadásul nemcsak a havi, hanem a féléves rekord is megdőlt – írja a szoljon.hu a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása nyomán.

 

A Vízügy statisztikái szerint idén júniusban 13.372 kerékpáros haladt át a kiskörei vízlépcső üzemi hídján, mely messze több a korábbi hatodik havi csúcsnál, ami 2019 júniusában volt (akkor valamivel több mint nyolcezer bringást regisztráltak).

Mint a vízügyi igazgatóság rámutatott: túl vagyunk az első féléven, eddig összesen huszonhétezer-hatszáz kerékpárost tartanak számon, mely bőven meghaladja bármely esztendő első féléves adatát.

A kiskörei szakaszmérnökség 2008 óta figyeli a forgalmat. A statisztika szerint az első, nem teljes évben hatezer-nyolcszáz biciklis gurult át az üzemi hídon, 2016-ban azonban a számuk már meghaladta a húszezret, 2018-ban pedig ötvenhétezerre nőtt a forgalom. 2020-ban több mint hetvenezer bringás gurult át így Jász-Nagykun-Szolnokból Heves megyébe vagy fordítva.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló