2023. december 6., Miklós

Mindenki ügye

#zöldfül #környezetszennyezés #tisza #hulladék

Ismét nagy mennyiségű szemetet kellett kiemelni a Tiszából

Barna Benedek 2022.04.15. 14:54

Románia felől érkezett a sok száz köbméternyi hulladék, főleg műanyag palackok.

 

Ismét nagy mennyiségű szemetet kellett kiemelni a Tiszából, ezúttal Románia felől, a Szamoson jön a hulladék Magyarországra – írja a Telex az ATV Híradója nyomán.

 

A beszámoló szerint a vízügyes szakemberek a napokban napja vették észre a Szamoson, hogy egy kisebb árhullámmal ismét rengeteg, főleg műanyag palackokból álló hulladék érkezik. A szemét jó részét sikerült megállítani azzal az uszadékcsapdával, amelyet Vásárosnamény közelében állították fel.

 

Molnár Gábor a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakaszmérnöke a híradónak elmondta:

750 köbméter hulladékot emeltek ki, az uszadékfákon kívül üveget, PET-palackot, fémet és egyéb háztartási hulladékot hozott a víz, ezekből közel 50 köbmétert válogattak már ki.

 

A határ román oldalán az ártérben vannak olyan szemétlerakók, ahonnan már egy kis árhullám is kimossa a hulladékot. A szemét kiemelésére ugyanakkor a magyar oldalon kell pénzt költeni. Az ügyben a magyar vízügyi és környezetvédelmi szakemberek már többször próbálták a román és az ukrán hatóságokat jobb belátásra bírni, egyelőre eredménytelenül.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló