2021. május 6., Ivett Frida

Mindenki ügye

#koronavírus #oltás #ellenzék

Tényleg oltásellenes az ellenzék? Íme a pártok véleménye a vakcinákról

ugytudjuk.hu 2021.04.16. 07:56

Reagált a kormány vádjaira a Jobbik, az MSZP és a Momentum is.
Miközben a magyar kormány március végére berobbantotta az oltási kampányát, és valóban hihetetlen mértékben felgyorsult itthon a koronavírus elleni vakcinák beadásának folyamata, az utóbbi időben egy újfajta kommunikációt is elkezdett alkalmazni.
 

A kormányoldalról ugyanis az elmúlt hetekben gyakran hallhattunk a teljes ellenzéket nyíltan oltásellenességgel és ezen keresztül az emberek életének veszélyeztetésével vádló megjegyzéseket, például Orbán Viktor Kossuth Rádiós megnyilvánulásai között is, írja a Jövő TV. Az ellenzéki pártok év elején valóban felszólaltak a keleti vakcinák beszerzése ellen, azonban ez csupán az Európai Gyógyszerügynökség által be nem vizsgált oltóanyagokra vonatkozott. A kormány azóta viszont egy teljes kommunikációs stratégiát épített fel az ellenzék “oltásellenességére”, és lépten-nyomon hangsúlyozzák, hogy szerintük az ellenzéki politikusok politikai érdektől vezérelve árulják el a magyar embereket.

 

A témához kapcsolódó külön érdekesség egyébként, hogy a Publicus egy nemrég megjelent felmérése szerint Magyarországon az oltási hajlandóság lényegesen nagyobb az ellenzéki szavazóknál (a megkérdezetteknél 84 százalék), mint a kormánypárttal szimpatizálóknál (51 százalék).

koron-oltás-mti-mónus-márton

A Jövő TV most felkeresett néhány ellenzéki pártot, hogy megkérdezzék, hogyan értékelik a kormány narratíváját, amelynek keretein belül oltásellenességgel vádolják őket, illetve mit gondolnak Orbán Viktor azon kijelentéséről, hogy “meghalhatnak és meg is halnak olyanok, akik hallgatnak a baloldalra”?

 

A Jobbik álláspontja szerint “az, hogy Orbánék halálkampányba kezdtek az ellenzéki politikusok ellen, hogy nyilvánvaló hazugságokat állítanak róluk, semmi mást nem bizonyít, mint hogy most tényleg tartanak a kormányváltástól és a felelősségre vonástól. Ezzel a polgárháborús propagandával Orbán és bűnbandája csak azt bizonyítja, hogy a lopott zsákmányért és a hatalom megtartása érdekében bármire képesek.

De ki kell ábrándítanink Orbánt és a bűntársait is, ugyanis hiába kapálóznak, hogy magukkal rántsák a mélybe az országot, 2022-ben csak ők fognak bukni.

Attól még, hogy valaki óvatosságból bevizsgálgatja az erdőben szedett gombákat – annak érdekében, hogy nehogy megmérgezze a saját családját – nem gombaellenes, hanem éppen ellenkezőleg felelősen jár el. Ezzel szemben pont az a felelőtlen és gondatlan, aki a vizsgálatot elmulasztja. Inkább a Fidesznek kellene tükörbe nézni.” - fogalmazott a párt a kérdésekre adott válaszban.

 

Az MSZP szerint “nem véletlen, hogy a magas halálozásért menekülő útvonalat keres a kormány, teríteni akarja a felelősséget, hiszen kezdettől fogva elrontották a járvány kezelését. A jól bevált receptet használják: a hibádat fogd rá valaki másra! Jól emlékszünk, hogy tavaly december 26-án érkezett Magyarországra az első oltás. "Ekkora már kilencezer honfitársunk életét vesztette. Vajon ezért ki felel?" - írta a párt.

 

Az MSZP álláspontja szerint a korlátlan hatalommal rendelkező Orbán Viktor és kormánya felelős a koronavírus-járványban bekövetkezett tragédiákért, hiszen minden releváns információ a kormányhoz fut be, cselekvési pozícióban csak a kormány és a miniszterelnök van. Ezért sok magyar ember haláláért, a járványhullámok előtt késve meghozott intézkedésekért, az oltási káoszért, az egészségügyi dolgozók koronavírus-járvány alatti elüldözéséért, az egészségügyi ellátórendszer szétveréséért Orbán Viktor és a kormány a felelős.”

 

Momentum válaszában kifejtette, hogy “a magyar kormány pontosan ugyanazt csinálja, amit az elmúlt években csinált: hamis ellenségképet gyárt, aki ellen lejáratókampányt indíthat. Ismerjük a Fidesz módszereit és nem lepődünk meg semmin”. "Elferdítik a tényeket és alternatív valóságot kreálnak, melyet propagandagépezetükkel a végletekig mantráznak. Ez történe a migránsokkal, Sorossal, Brüsszellel és most ezt próbálják megvalósítani az oltásellenes ellenzékkel is" - tették hozzá.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló