2021. december 1., Elza

Mindenki ügye

#kórház #magyar orvosi kamara #magyar orvosok szakszervezete #sajtó

Támogatja az újságírókat a Magyar Orvosi Kamara abban, hogy beengedjék őket a kórházakba

ugytudjuk.hu 2021.04.02. 07:59

Az Egri Ügyek is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amit a kamara mellett már a Magyar Orvosok Szakszervezete is fontosnak tart. Csak az Orbán-kormány nem.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége messzemenőkig elkötelezett a transzparencia mellett, a járvánnyal kapcsolatos kérdésekben számtalan alkalommal kértük a kormányzatot ennek megvalósítására – válaszolta az Alfahírnek a Magyar Orvosi Kamara sajtóosztálya a nyílt levél kapcsán, amelyet már több mint harminc független magyar szerkesztőség, köztük az Egri Ügyek írt alá és juttatott el Orbán Viktor miniszterelnöknek és Müller Cecília országos tisztifőorvosnak szerdán.

 

Hisszük, hogy a polgárok alapvető döntéseinek (oltás, korlátozó intézkedések fegyelmezett betartása) meghozatalát elősegítené, ha szembesülnének a valós helyzettel, azzal, amit az egészségügyi dolgozók nap mint nap átélnek” – magyarázták. Ugyanakkor hangsúlyozták azt is, hogy ellenzik a tájékoztatás mindennemű politikai felhasználását, vonatkozik ez mind a politikusokra, mind pedig a sajtó képviselőire.

korona mti Árvai Károly

Nagyon fontos lenne, hogy a sajtó munkatársai bejuthassanak az egészségügyi intézményekbe, és objektíven bemutathassák azt, hogy milyen heroikus küzdelem zajlik a kórházakban – mondta el az Alfahír érdeklődésére dr. Tóth Judit Mária, a Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) alelnöke, aki hangsúlyozta is, hogy nyilván itt nem a szenzációhajhász képsorokra kell gondolni, és álláspontja szerint a sajtó is objektív tájékoztatásra törekedne, a személyiségi jogok figyelembevételével, a betegek arcának kitakarásával, és azzal a kikötéssel, hogy csak azok az egészségügyi dolgozók jelenhetnének meg a tudósításokban, akik ehhez hozzájárultak

 

„Nem gondoljuk, hogy ezzel akadályoznák az a kórházban zajló munkát, sőt, azzal, ha a tudósítások következtében az emberek komolyabban vennék a járványügyi szabályokat, csak segítenék az egészségügyi dolgozókat abban, hogy csökkenjen rajtuk a jelenlegi nyomás. Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy a járványnak minél hamarabb vége legyen” – magyarázta dr. Tóth Judit Mária.

 

Az Orbán-kormány részéről egyelőre Kovács Zoltán államtitkár reagált a kezdeményezésre, aki azt mondta: a kórházakban nem kamerázni kell, hanem gyógyítani.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló