2024. április 19., Emma

Mindenki ügye

#vonat #máv #nyár #tömegközlekedés #balaton #menetrend

Szombattól nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok

Barna Benedek 2022.06.17. 15:10

A turisztikai szezonhoz igazodva változtat a MÁV.

 

A Volánbusznál június 16-án lépett életbe a nyári menetrend, amelynek révén az ország számos pontjáról, így Egerből és térségéből is kedvezőbbé vált a Balaton elérése. A MÁV tájékoztatása szerint a vasúti nyári menetrend pedig június 18-án, azaz szombaton jön.

 

A népszerű turisztikai helyeket lényegesen sűrűbben kiszolgáló menetrend augusztus 28-ig lesz érvényben, azután pedig utószezoni menetrend lép életbe, alkalmazkodva a turisztikai szezonok változásához – derül ki a vasúttársaság közleményéből.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján június 18-tól több kiindulópontról több expresszvonat fog közlekedni a Balaton felé, újra elérhetővé válnak a tavaly megkedvelt napijegyek és kedvezményes jegyek, valamint a déli partra étkezőkocsik, az északi partra pedig bisztrókocsik is közlekednek. A vasúttársaság a kerékpáros utasai számára egységes tarifával és jelentősen növelt kerékpárkapacitással készül"

– áll a közleményben.

 

A nyári főszezoni újdonságairól, menetrendekről további részleteket a MÁV honlapján lehet olvasni.

 

Rekord utaszámra számítanak

 

A MÁV már a vakáció előtt egy hónappal, május 16-tól sűrítette a hazánk legnagyobb tavához irányuló vonatforgalmat, valamint modernebb és komfortosabb járműveket indít ezen úticélok felé az előszezonban.

 

A közleményük szerint olyannyira vonzóvá vált a vasúti utazás, hogy június 12-ig már több mint 480 ezren utaztak, ez 2019. azonos időszakával összehasonlítva 80 százalékos növekedést jelent, így megvan az esély az idei rekorddöntésre az utasszámokat tekintve.

 

 

(Indexkép forrása: mavcsoport.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló