2022. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#földgáz #rezsiválság

Szombattól emelkedik a lakossági piaci ár a gáznál de lesz rendkívüli diktálási lehetőség

2022.09.29. 14:36

21,416 forint/MJ lakossági piaci ár helyett október–december hónapokra 22,002 forint/MJ áron vételezhetnek földgázt az átlagfogyasztás felett a földgázt használó ügyfelek. Az ár változása miatt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. most is diktálási lehetőséget biztosít – írja a 24.hu az MTI-re hivatkozva.

 

2022. október 1. és október 15. között minden lakossági földgázügyfél bediktálhatja az október elsejei óraállását. Az MVM hangsúlyozza, hogy az egyforintos árváltozás csak azokat a földgázügyfeleket érinti, akiknek a fogyasztása meghaladja az átlagfogyasztást (63 645 MJ/év, legalább 1729 m3/év). Átszámolva ez 22 forintos áremelkedés.

 

A diktálás nem kötelező, az éves kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes ezt megtenni, hiszen az átlagfogyasztásig változatlanul biztosított a rezsicsökkentett ár.

 

A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az MVM Next online ügyfélszolgálatán vagy az MVM Next appban, illetve telefonon keresztül, automatikus diktálással (a 06 1 237 7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40 számon is). Az árváltozás miatti diktálás időszakában kivételesen október 15-ig regisztrálás nélkül is lehet diktálni.

 

Az MVM Next egy weboldalt állított össze a felmerülő kérdésekre.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló