2024. április 12., Gyula

Mindenki ügye

#ukrajna #menekültkrízis #orosz invázió

Szexért vagy pofátlanul sok pénzért kínálnak szállást és fuvart az Ukrajnából menekülő nőknek

Kovács Dávid 2022.03.10. 09:02

Egyre több ilyen esettel találkozik a Baptista Szeretetszolgálat. A rendőrség nem tud semmiről.

Gátlástalan férfiak szexuális szolgáltatást vagy pofátlanul sok pénzt kérnek az Ukrajnából menekülő, kiszolgáltatott helyzetben lévő nőktől az általuk felajánlott szállásért és fuvarért cserébe.

 

menekültungvár
Menekülők várakoznak az ungvári vasútállomás előtt, ahonnan buszokkal szállítják tovább őket szlovák és magyar határátkelőhelyekre. (Fotó: MTI / Nemes János)

 

Az Rtl.hu összeállítása szerint a Baptista Szeretetszolgálat egyre több ilyen esettel találkozik a határ közelében, ezért felhívást tettek közzé. Azt kérik az Ukrajnából menekülő nőktől: ne szálljanak be akárki autójába, és még a kedvesnek tűnő férfiak felajánlására se fogadjanak el munkát vagy szállást.

 

De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője szerint régóta ismert, teljesen tipikus folyamatról van szó: a beetetés időszakában még kedvesen bánnak az emberrel, valóban szeretettel fogadják.

Aztán egyszer csak azt mondják, hogy na jó, de akkor a szállásért, kosztért kéne valamit csinálni. Például szexuális szolgáltatásokat nyújtani.

Ilyen esetek miatt már több fiatal nő és családanya is felkereste a segélyszervezetet – mondta el az RTL híradójának De Coll Ágnes.

 

Az RTL riportjában megszólal egy kisvárdai nő, aki maga is látott olyan férfiakat, akik autóból figyelnek és ilyen ajánlattal környékeznek meg az Ukrajnából menekülő nőket. "Saját fülünkkel hallottuk. Záhonyban voltunk, minden nap ott vagyunk, és látjuk ezeket a hiénákat. Ott vannak állandóan, és az elesett menekülteket keresik" – mondta.

 

Amikor nem szexért, akkor nagyon sok pénzért ajánlanak segítséget a gátlástalan férfiak. Az ukrán hátárnál dolgozók és segítők szerint a hiénák akár 350-450 ezer forintot is elkérnek a menekülőktől egy-egy budapesti vagy dunántúli fuvarért. Ahogy korábban írtuk, a Budapesti Közlekedési Központ és a fővárosi taxitársaságok egyaránt elítélik a menekülteket kihasználó taxis hiénákat.

 

A szeretetszolgálat a fentiek miatt azt tanácsolja az Ukrajna területéről érkező nőknek, hogy lehetőleg minél előbb csatlakozzanak egy nagyobb segélyszervezethez, amelynél valóban biztonságban lehetnek.

 Az RTL Híradó megkérdezte az ügyben a rendőrséget is, ahonnan azt válaszolták: még nem jutott ilyen eset a tudomásukra.

 

Az RTL híradását itt lehet megnézni:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló