2022. augusztus 8., László

Mindenki ügye

#élelmiszer #szép-kártya

Nem minden üzletben lehet majd élelmiszert vásárolni a SZÉP-kártyával

Barna Benedek 2022.01.07. 18:35

Nem is fogadhatják el mindenféle boltban, és egyes üzletláncok még nem döntöttek, hogy élnek-e a lehetőséggel.

 

Február 1-től május 31-ig fizethetünk majd a boltokban is élelmiszervásárláskor a SZÉP-kártyával (bármelyik "zsebéből", tehát nem csak a vendéglátásról, hanem a szálláshely illetve a szabadidő alszámláról. De a kormány döntése értelmében erre nem lesz minden üzletben lehetőség, csak azokban, amelyeknek főtevékenysége

 

– élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem, vagy
– zöldség, gyümölcs kiskereskedelme, vagy
– hús-, húskészítmény kiskereskedelme, vagy
– hal kiskereskedelme, vagy
– kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem, vagy
– egyéb élelmiszer-kiskereskedelem, illetve
– élelmiszer, ital, dohányáru piaci kiskereskedelme.

 

Ez azt jelenti, hogy

lesznek azonban olyan üzletek is, ahol bár árulnak élelmiszert, mégsem fogadhatják el a SZÉP-kártyát, mivel az élelmiszer-kiskereskedelemnek főtevékenységnek kell lennie.

De az még nem biztos, hogy minden élelmiszerboltban elfogadják majd a SZÉP-kártyát. A 24.hu megkérdezte a nagyobb kiskereskedelmi láncokat, élnek-e a lehetőséggel, és kérdéseikre sok üzletlánc nem reagált, a Lidl és az Aldi pedig azt válaszolta, hogy még vizsgálják a lehetőséget, későbbre ígértek tájékoztatást. Két cég van, amely már biztosan készül arra, hogy februártól elfogadhassák pénztáraiknál a pihenőkártyát:

 

– A Sparnál tavaly október óta mind a 208 olyan áruházukban elfogadják az OTP SZÉP-kártyát, ahol van melegétel és grillpult, kizárólag az ott vásárolt ételek kifizetéséhez. A céljuk most az, hogy a teljes hálózatra kiterjesszék a fizetőeszközt.

 

– A CBA is jónak látja a lehetőséget és élni kívánnak vele. Franchise láncként a hozzájuk kapcsolódó vállalkozások önállóan döntenek a kérdésben, de arra számítanak, hogy széles körű lesz az elfogadás a hálózatban.

 

A SZÉP-kártya elfogadáshoz az is kell persze, hogy az üzlet, amibe betértünk, szerződésben álljon azzal a kártyakibocsátóval, amelyikhez tartozunk, amelyiktől a kártyánkat kaptuk – jegyzi meg a 24.hu cikke.

 

(Indexfotó: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló