2024. június 21., Alajos Leila

Mindenki ügye

#zöldfül #szélenergia #megújuló energiaforrás

Szélerőművek engedélyezése: ma lejár a határidő

Farkas Bazsi 2023.03.31. 16:08

 

Március 31-re ígérte a kormány azon jogszabályok meghozatalát, amelyek megszüntetik a szélerőművek telepítésének abszurd korlátozásait - emlékeztet az LMP. 

 

A kormány még arra is ígéretet tett az Európai Bizottságnak, hogy mai határidővel lefolytatják a nyilvános konzultációt, az önkormányzatokkal pedig "átlátható párbeszédbe" kezdenek. Természetesen egyik sem történt meg.

 

fotó: pixabay 

 

Kerestük a jogszabályt, nem találtuk. Kerestük a nyilvános konzultációs lehetőségeket, nem találtuk. Kerestük az önkormányzatokkal folytatott átlátható párbeszédeket, nem találtuk. 

Azért nem találtuk ezeket, mert nincsenek. A kormány ugyanis annyira ragaszkodik a drága, rendkívül kockázatos és lehetőleg orosz fosszilis energiához, hogy még a saját ígéreteit is képes zárójelbe tenni.

 

A magyar helyreállítási terv vállalásaira mi, zöldek azt mondtuk, hisszük, ha látjuk. Nem látjuk - írja szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében az LMP. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló