2024. június 22., Paulina

Mindenki ügye

#labdarúgás

Szalai Ádám hétfőn befejezi válogatott-pályafutását

Csarnó Ákos 2022.09.21. 16:23

 

Szalai Ádám bejelentette, hogy a hétfői, Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen búcsúzik a magyar válogatottól.

Szalai Ádám szerda délután bejelentette, hogy visszavonul a válogatottól. A válogatott csapatkapitánya a Nemzetek Ligájában búcsúzik a csapattól, pénteken Németország és hétfőn a Puskás Arénában, Olaszország ellen még ő lehet a kapitány.

 

– Megerősítem a több helyütt megjelent hírt, az olaszok ellen búcsúzom a válogatottól. Nem néhány nap alatt hoztam meg ezt a döntést, régóta kerestem az időpontot, ez tűnt a legalkalmasabbnak – mondta szerda délután Szalai Ádám. – Óriási köszönet a szövetségi kapitányoknak, akik alatt játszhattam, játszhatok, a futballistáknak, akik csapattársaim voltak a válogatottban és a szurkolóknak, akik az elmúlt években kiváló hangulatot teremtettek meccsről meccsre.

 

A harmincnégy éves támadó 2009-ben, Erwin Koeman kapitánysága alatt, még a Real Madrid Castilla játékosaként mutatkozott be a válogatottban. Szalai 2010 és 2021 között tizenegy focizott a német, jelenleg az Európa-konferencialigában szereplő svájci FC Basel játékosa.

 

Szalai Ádám eddig nyolcvannégy mérkőzésen huszonöt gólt szerzett válogatottként.

 

indexkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló