2024. július 22., Magdolna

Mindenki ügye

#feljelentés #puskás aréna #alagút #stummer jános

Feljelentették a Puskás Aréna alá tervezett alagútról beszámoló Stummer Jánost

2021.02.25. 14:29

A politikus titkosított információkat hozott nyilvánosságra, de azt mondta, vállalja a következményeket, azt is, ha bíróság elé állítják.

A feljelentéseiről ismertté vált Tényi István ezúttal Stummer János jobbikos országgyűlési képviselőt jelentette fel, mert az titkosított információkat hozott nyilvánosságra a Puskás Arénánál tervezett VIP-aluljáróval kapcsolatban. (A Fideszből kizárt Tényi korábban Szájer József volt fideszes EP-képviselőt is feljelentette, miután a sajtóban megjelent, hogy Brüsszelben drogot találtak a politikusnál – azt a feljelentést azután visszadobták.)

 

A Magyar Nemzet cikkéből – amelyet a Telex szemlézett – kiderül, hogy Tényi több szálon is fellépést kezdeményezett az ügy kapcsán: közérdekű bejelentéssel fordult Kövér László házelnökhöz, hogy soron kívül vessék alá Stummer Jánost nemzetbiztonsági átvilágításnak, valamint feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen elkövető ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt.

 

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöki tisztségét betöltő Stummer János kedden egy Facebook-videóban beszélt arról, hogy alagutat építenek a Puskás Arénában kétmilliárd forintért Orbán Viktornak, és a terveket több évre titkosították. Stummer szerint ő nem hagyta jóvá, hogy az alagutat napirendre tűzzék, ám a fideszes többség megszavazta azt.

Stummer_Janos-MTI
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az elenzéki politikus később a HVG kérdésére pontosította azt a videóban elhangzott kijelentését, miszerint kifejezetten Orbán Viktornak építenének alagutat. A lap megkeresésére azt mondta: védett személyek ki- és beléptetésére szolgálna az alagút, azok keresztül mennének a stadionba és távoznának onnan, megkerülve a tömeget.

 

A hírre reagálva a Puskás Akadémia azzal magyarázta az alagút építését, hogy úgy kaptak engedélyt, hogy fél év után felül kellett vizsgálni: jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az arénába. A felülvizsgálat eredménye pedig szerintük az lett, hogy jobb megoldás lenne, ha ezeknek a személyeknek az autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát. A megoldás pedig "egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró" kialakítása lenne, amit "nemzetbiztonságilag kockázatmentesen" kellene megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

 

Stummer egyébként a Blikknek azt nyilatkozta: szinte biztosra veszi, hogy a bizottság éléről a kétharmad eltávolítja majd, és azt is, hogy bíróság elé állítják a véleménye és cselekedete miatt. Ugyanakkor hozzátette: "Ezeket a következményeket viszont büszkén vállalom, mert ez az erkölcsileg egyetlen helyes viselkedés a részemről"

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló