2024. július 21., Dániel Daniella

Mindenki ügye

#szfe #tanár #közmédia

Stohl András sorozatából és más közmédiás területről érkeznek az SZFE új tanárai

ugytudjuk.hu 2021.02.01. 10:52

Elárasztják az állami televízió volt és jelenlegi munkatársai a kormánybarát alapítvány irányítása alá vont színművészeti egyetemet.

Több tanárt is a közmédiából igazol a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) – derült ki abból az interjúból, amit Bán János adott a Magyar Nemzetnek. A köztévé kulturális csatornájának, az M5-nek az igazgatója is friss igazolás: a Hunyadi-sorozat szerzője a filmíró szakon fog tanítani.

 

Szintén a közmédia, vagyis az MTVA holdudvarából érkezik az SZFE-re a filmrendezői osztály vezetésére felkért Fonyódi Tibor. Az ő nevéhez olyan sorozatok fűződnek, mint a Tűzvonalban, vagy a Hacktion. Bán János azt mondta, hogy Fonyódi felkérése „döntő szerepet” játszott abban, hogy elfogadta az egyetem felkérését.

 

Már lehetett tudni, hogy Soós Péter is az SZFE-n fog tanítani, ő az, akit Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester azután menesztett a IX. kerületi Pinceszínház éléről, hogy bejelentette SZFE-s megbízatását. Soós több részt rendezett a Hacktionből és a Tűzvonalbanból is.

szfe

Az operatőr alapképzést Sára Balázs veszi át, aki az MTVA vezető operatőre. A mesterképzés osztályfőnöke pedig Vecsernyés János lesz, aki operatőrként az elmúlt években főleg német tévéfilmekben dolgozott

 

A televíziós műsorkészítés osztályvezetője Erhardt Ágoston, az MTVA kiemelt szerkesztője lesz, a dokumentumfilm-rendező művész mesterképzést pedig Barlay Tamás, az MTVA főmunkatársa irányítja majd.

 

Mint ismert, az SZFE irányítását tavaly egy alapítvány vette át, amelynek kuratóriumát a jobboldali, kormánybarát eszméket hirdető Vidnyánszky Attila színházrendező vezeti. A hatalomátvétel ellen több hónapos blokádot kezdtek a diákok, valamint több tüntetés is zajlott országszerte, így Egerben is.

 

Külső kép forrása: MTVA

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló