2024. június 21., Alajos Leila

Mindenki ügye

#lmp #ellenzék #zöld politika

Schmuck Erzsébetet és Ungár Pétert választották az LMP társelnökeivé a tisztújításon


A zöld párt küldöttjei országos titkárt és elnökségi tagokat is választottak.

 

Az LMP szombati tisztújításán Schmuck Erzsébet eddigi társelnököt és Ungár Péter frakcióvezetőt, országos titkárt választották a zöld párt társelnökeivé. Az új országos titkár Angyal Károly Tibor lett.

 

Elnökségi tag lett: Szendefy Mária, Keresztes László Lóránt, Kreitler-Sas Máté és Tetlák Örs.

 

Schmuck Erzsébet a sajtótájékoztatón az MTI szerint elmondta: az elmúlt hónapokban azt tapasztalták, hogy „nagyon megnövekedett” a lakosság környezeti érzékenysége, amiben – álláspontja szerint – szerepe van az LMP-nek.

 

A régi-új társelnök kifejtette: az LMP célja az elkövetkező időszakban, hogy még közelebb vigye a zöldpolitikát az emberekhez. Az nemcsak klasszikus környezetvédelmet, hanem társadalom- és gazdaságpolitikát is jelent - érvelt. A döntések környezeti és társadalmi hatását érzékeltetve példaként említette, hogy Kelet- és Közép-Magyarországon „már félsivatagos állapotok vannak”, a terméskiesés mértéke ezer milliárd forint.

schmuck_erzsebet-ungar_peter
Schmuck Erzsébet LMP-s képviselő felszólal az Országgyűlésben, mellette frakciótársa, Ungár Péter. (Fotó: Kovács Attila / MTI)

Schmuck Erzsébet úgy vélte, hogy az éghajlatváltozással összefüggő problémák nemcsak a jövő nemzedékek életét teszik kockára, hanem már nagyon komoly gazdasági károkat okoznak, majd elfogadhatatlannak nevezte a kormány „erdőpusztító” rendeletét.

 

A társelnök meggyőződésének nevezte, hogy 2024-ben „nagyon-nagyon sok” önkormányzati képviselőt juttatnak be a képviselő-testületekbe, valamint biztos abban, hogy az Európai Parlamentbe is tudnak zöld képviselőt küldeni.

 

Ungár Péter társelnök nyilatkozatában rögzítette: az LMP Magyarország zöld pártja, amiből az is következik, hogy „a többi párt nem az”. "Az nem zöld, aki a Ryanair különadója ellen kampányol, aki kiáll a szabadkereskedelmi egyezmények mellett, aki szerint a GMO magyarországi bevezetése ökológiai forradalmat jelent" – sorolta.

 

Ungár Péter kitért rá: pártja olyan ellenzéki környezetben van, ahol - mint fogalmazott - azt honorálják, hogy „minél többen, minél jobban orbánozzunk”, és arról beszéljenek, hogy mi rossz. Ezen a ponton jelezte, hogy alternatívát kívánnak mutatni, „a jövő zöld lesz, vagy nem lesz.” Szavai szerint az LMP közösségét sokan temették már, de „van, amikor valami, ha meghalt, az újjáéled.”   

 

Újságírói kérdésre, hogy az LMP hogyan fog elhelyezkedni az ellenzéki összefogásban, Ungár Péter úgy válaszolt: "nem szövetségi politikát kell most alkotnunk, hanem politikát".

 

(Via ugytudjuk.hu)

 


(Ungár Péter résztulajdonos az egriugyek.hu-t kiadó gazdasági társaságban.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló