2023. szeptember 26., Jusztina

Mindenki ügye

#budapest #karácsony gergely #támogatás #rezsi

Rezsitámogatási rendszert vezet be a fővárosi önkormányzat

Barna Benedek 2022.08.24. 16:10

Évi 48 ezer forintos támogatást kapnak a rászorulók Budapesten.

 

Rezsitámogatási rendszert vezet be októbertől a fővárosi önkormányzat: évi 48 ezer forint támogatást kaphatnak a rászoruló gyermekesek, az ápolási díjon lévők vagy más nehéz helyzetben lévő családok, illetve a létminimumnál kevesebb nyugdíjat kapó nyugdíjasok – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a közösségi oldalán és a YouTube-on is közzétett videóban.

 

Karácsony Gergely emlékeztetett, főpolgármester-jelöltként korábban vállalta: egész Budapestre kiterjesztik a Zuglóban általa kidolgozott szociális modellnek azt az elemét, hogy a rászoruló családok és idősek 20 ezer forint rezsitámogatást kapnak. "Itt az ideje, hogy megvalósítsam ezt az ígéretemet, és ne csak megvalósítsam, hanem kibővítsem azt" – fogalmazott a politikus, megjegyezve:

bár a szociális támogatások adása alapvetően kormányzati feladat, de úgy tűnik, hogy ők most mással vannak elfoglalva, ellenségképeket keresnek megoldások helyett. Épp ezért itt az ideje, hogy mi lépjünk helyettük".

 

 

A főpolgármester elmondta, hogy javaslatát a Fővárosi Idősügyi Tanács szerdán véglegesítette.

 

Októbertől fog működni a rendszer

 

Karácsony Gergely tájékoztatása szerint a támogatást az érintettek villany-, gáz-, víz- és távhőszámlájából fogják leírni. A valódi átlagnyugdíjnál kevesebb nyugdíjat kapók pedig 24 ezer forint támogatásra jogosultak.

 

A rendszer október elsejétől működik, akkor lehet majd igényelni a támogatásokat – közölte Karácsony Gergely.

 

A főpolgármester azt mondta, igyekeznek minden lehetséges csatornán eljuttatni az információkat az igényléssel kapcsolatban, de alapvetően a kerületi önkormányzati irodákban lehet majd hozzájutni a támogatáshoz.

 

 

(Indexfotó: Balogh Zoltán / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló