2022. július 7., Apollónia

Mindenki ügye

#ellenzéki előválasztás

Rekordrészvétel volt pénteken az előválasztáson: egy nap alatt majdnem 75 ezren szavaztak, megugrott az online voksolók száma is

Renczes Ágoston/Azonnali 2021.09.25. 10:44

Összesen már 350 ezren adták le a szavazatukat. Az előválasztás első fordulója kedden ér véget.

azonnalipp

 

Minden eddiginél többen szavaztak pénteken Magyarország első országos előválasztásán – írja közleményében az Országos Előválasztási Bizottság. Eszerint pénteken sátorban 60298 fő, online pedig 14423 fő szavazott.

„Összesen tehát a nap folyamán 74.721 fő adta le voksát Magyarország következő miniszterelnökére és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen pedig már több mint 350 ezren szavaztak”

– fogalmaz az OEVB közleménye.

 

elovalasztas_pentek

 

Az előválasztás szombaton indult, de a rendszer egyből összeomlott, mert a szervezők szerint „összetett túlterheléses támadás” érte azt, így az előválasztás kezdetét áttették hétfőre és meghosszabbították két nappal.

 

Csütörtökön az OEVB a személyes szavazásra buzdított, arra hivatkozva, hogy a személyes szavazás gyorsabb, mint az online szavazás, ami egyébként is „az állandó lakcímüktől tartósan távol tartózkodók, valamint a mozgáskorlátozottak szavazati jogának gyakorlását hivatott elősegíteni, helyettesítve az általános választáson alkalmazott átjelentkezéses és mozgóurnás szavazási módokat”. Ugyanakkor az OEVB csütörtökön azt írta, hogy dolgoznak a kapacitás bővítésén, hogy ki tudják szolgálni az online szavazni vágyók igényét.

 

Csütörtökre jelentősen, péntekre pedig még inkább megugrott az ő számuk: míg hétfőn 4132-en, kedden csak 3468-an, szerdán 3902-en,

addig csütörtökön már 8315-en, pénteken pedig már több mint 14 ezren szavaztak online.

Az eddigi rekordrészvétel a keddi napon volt – aznap készült riportunk itt olvasható –, akkor közel 73 ezren szavaztak, közülük azonban csak 3468-an szavaztak online, így a pénteki rekordrészvételben jelentős szerepet játszottak az online voksolók.

 

Az előválasztás első fordulója az eredeti ütemterv szerint vasárnap délutánig tartott volna; az indukásokar történt csúszás miatt azonban meghosszabbították két nappal, így egészen szeptember 28. kedd estig van lehetőség szavazni az ellenzéki miniszterelnök- és képviselőjelöltekre.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló