2023. szeptember 28., Vencel

Mindenki ügye

#alapítvány #áder jános #közpénz #villa

Potom másfél milliárd forintért vásárolt budai villát Áder János klímavédelmi alapítványa

Székely Zoárd 2021.12.03. 09:28

Szerény 1500 négyzetméter a zsákmány, közpénzből.

Alsó hangon másfél-két milliárd forintos, 1500 négyzetméteres villát vett Áder János klímavédelmi alapítványa Budán, a Pasaréti úton – derült ki az RTL Klub híradójából. Áder Kék Bolygó Alapítványának éppen évi másfél milliárd forint az állami támogatása, de egy hete a tőkealapjuk is kapott 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

Az adófizetői pénzek egy alapítványon át egy kft.-be vándorolnak, innentől kezdve teljesen kikerülnek a társadalmi ellenőrzés alól. Szerintem az nagyon nincs rendben, hogy klímavédelemre szánt pénzeket egy hatalmas ingatlanvagyon megszerzésére fordítanak, és onnantól kezdve igazából bármire használhatják

– mondta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, aki felfigyelt a budai villa megvásárlására.

 

Az ingatlanvételről a kormányinfón Gulyás Gergelyt is kérdezték, aki azt mondta, hogy az alapítvány tevékenysége előtt leveszi a kalapját, konkrétumokról azonban őket kérdezzék.

 

 

A Kék Bolygó Alapítvány az RTL megkeresésére azt mondta, hogy a villát bevételtermelési céllal vásárolták, hogy a villa bérbe adásából állandó bevételük legyen, amit majd a fenntarthatóságra fordíthatnak. A villa árát közlésük szerint az elmúlt három évben kapott állami támogatásokból gazdálkodták ki.

 

Címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló