2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#petíció #lmp #kormányrendelet #zöld hírek #tűzifarendelet

Petíciót indított az LMP a fakitermelés fokozása ellen

Székely Zoárd 2022.08.07. 16:00

A párt szerint nincs más olyan kormány Európában, amely fakitermeléssel, erdőirtással próbálná megoldani az energiaválságot.

Petíciót indított az LMP a fakitermelés fokozása ellen – közölte vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője.

Mint hangsúlyozta, az LMP a napokban az egész országban minden közösségi közlekedési eszközre érvényes, havi 5 ezer forintos klímabérlet bevezetését javasolta a klímaválság hatásainak enyhítéséért.

Csütörtökön azonban megjelent egy elképesztő természetkárosítást lehetővé tevő kormányrendelet, amely megkönnyíti a fakitermelést az erdészeteknek

– tette hozzá.

 

Bakos Bernadett kiemelte: nincs más olyan kormány Európában, amely fakitermeléssel, erdőirtással próbálná megoldani az energiaválságot, mert ez valójában nem is megoldás, csak rövid távú kárenyhítés.

Bükki tarvágásokkal illusztrálja a WWF, mennyire aggályosnak tartja a kormány tűzifarendeletét

A WWF Magyarország nem csak természetvédelmi, de az erdőgazdálkodás fenntarthatósága szempontjából is súlyosan aggályosnak tartja azt a pénteken hatályba lépő kormányrendeletet, amely katasztrófavédelmi szempontokra hivatkozva eltörli a fakitermelés szinte minden korlátozását. Ilyen döntésre évtizedek óta nem volt példa hazánkban - húzzák alá a szervezet oldalán közzétett szövegben.

Az LMP szerint ezt a kiemelten környezetpusztító rendeletet azonnal vissza kell vonni

– közölte.

 

Ennek érdekében az LMP petíciót indított, amelyet egy nap alatt 13 ezren írtak alá, augusztus 9-én 10 órakor pedig tiltakozó akciót tartanak az Agrárminisztérium épülete előtt – mondta Bakos Bernadett.

 

A petíciót az alábbi linkre kattintva lehet aláírni.

 

(MTI)

 

 

Címlapfotó: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló