2021. május 6., Ivett Frida

Mindenki ügye

Pénzégetés: hatmilliárdot szór el a kormány arra, hogy a fejünkbe verjék a 13. havi nyugdíjat

2020.05.08. 16:02

Rogán Antal minisztériuma már százmilliárdokat költött az évek során propagandára.

 

Újabb, több mint 6 milliárd forintot költ el az állampolgárok tájékoztatására a kormányzati kommunikációért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda - írja a G7 gazdasági portál alapján az Úgytudjuk. A lap szerint a Rogán Antal vezette tárca még április elején állapodott meg az állami hirdetési pénzeket felszívó cégcsoporttal.

 

Úgy tudják, ez már a huszadik olyan közbeszerzés volt, amit az „állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására” írtak ki.

 

Egyik első ilyen akció volt, amikor az országot ellepték a kék hátterű, később Soros György arcképével díszített plakátok. Pár éve a megbízások kiegészültek egy újabb feladattal: a magyar állampolgárok tájékoztatása mellett már az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációt” is lefedik.

 

 

A mostani hatmilliárdból vélhetően a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatókat és a kormányzat gazdaságélénkítőnek szánt, legalábbis akként kommunikált intézkedéseit - például a 13. havi nyugdíj „visszaépítését” - népszerűsítő plakátokat fizetik majd. Biztosat azért nem lehet mondani, mert Rogán Antal (az MTI fenti fotóján) minisztériumát hiába kérték korábban többször is, hogy árulja el, melyik kampányt melyik közbeszerzésből fizették, ezt eddig a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem tette meg, hiába közpénz az, amit ilyen esetben elköltenek.

 

A tendert a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül intézte Rogánék minisztériuma, és az állami kommunikációs költést felügyelő hivatal egy ideje egy kivételével csak Balásy Gyula ügynökségei kapták. Ennek eredményeként a néhány éve még csak néhány százmilliós bevételt csináló ügynökségek mostanra több mint 150 milliárdnyi állami megrendeléshez jutottak.

 

Egyre kevesebbet költ a nyugdíjakra a magyar kormány, és ez csak folytatódni fog

Egy Brüsszelbe küldött jelentésből derült ki. A napokban Brüsszelbe küldött konvergenciaprogram szerint GDP-arányosan egyre kevesebbet fordított az állam az idősek ellátásra az utóbbi négy évben, és a rossz hír az, hogy ez a folyamat a következő években is folytatódik, írja az mfor.hu.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló